Kemphanen hilbert close 0809

27 september 200900:00

Brabanders winnen buitenshuis

De twee Brabantse eredivisionisten kenden een succesvolle zaterdagavond. Eindhoven Kemphanen begon de competitie met een dikke overwinning in Groningen, terwijl Tilburg Trappers in Heerenveen een 3-2 zege in de wacht sleepte.

Groningen Grizzlies - Eindhoven Kemphanen 0 - 10

Groningen lijkt nog niet klaar voor het nieuwe seizoen. De club stuurde deze week nog enkele van de imports naar huis en contracteerde de Nederlandse Canadezen Ben Heersink en Blake Pronk, die eerder op proef waren in Nijmegen. Vandaag stond ook de 25-jarige Amerikaan Peter Cartwright in de opstelling. Een center die voor de universiteit van Alaska-Anchorage speelde en vorig jaar bij Arizona Sundogs in de CHL actief was.

Het mocht allemaal niet baten. Eindhoven domineerde de wedstrijd van start tot finish en kwam liefst tien keer tot scoren. Met zes goals in de laatste elf minuten kreeg de uitslag een wel erg groot aanzien. Robin Kovar had een goal en vier assists in de wedstrijd, Sergey Chernyavsky scoorde drie keer, terwijl Bob Teunissen en Ivy van den Heuvel ieder drie assists voor hun rekening namen. Tyler Hilbert had twee goals, terwijl ook Jeffrey Melissant, Robbert Maas, Jeff Winchester en Diederick Hagemeijer tot scoren kwamen.

Tom Korte stond het grootste deel van de wedstrijd in het doel bij Groningen, terwijl Matt Anthony als eerste doelman dit seizoen in de eredivisie een shutout voor zijn rekening nam. Groningen mag zondag naar Amsterdam, terwijl Eindhoven als gastheer fungeert voor Heerenveen Flyers.

Heerenveen Flyers - Tilburg Trappers 2-3

Alsof er niets veranderd is. Tilburg Trappers staat na twee wedstrijden bovenaan in de ranglijst. De ploeg van Mark Pederson won nipt in Heerenveen en sluit het eerste speelweekeinde derhalve af met de maximale buit. Voor achthonderd toeschouwers in Thialf scoorde Daryl Bat de winnende goal.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarin Tilburg uiteindelijk aan het langste eind trok. Het team kwam laat in de eerste periode via Daryl Bat op voorsprong. Met Erik Landman in de strafbank rondde de Canadees een assist van Robbert Marcelis goed af. Halverwege de wedstrijd trok Andrey Levitin de stand weer gelijk met zijn eerste doelpunt van de competitie.

Lang kon Flyers daar niet van genieten. Binnen een minuut was het de andere Rus in de wedstrijd, Stanislav Nazarov, die Tilburg weer op voorsprong bracht. Vroeg in de derde periode zorgde Bat er met zijn tweede van de avond voor dat de marge op twee kwam. Michael Nason verkleinde zes minuten voor tijd op de powerplay het verschil nog wel tot één treffer, maar in de resterende speeltijd kon het team van Dave Hyrsky geen potten meer breken.

Aaron Wilson had twee assists voor Heerenveen, terwijl Chris st. Jacques en Robbert Marcelis ieder twee voorzetten op hun naam brachten.