7 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Britt opvolger van Morrison

De 29-jarige Patrick Britt volgt Jonathan Morrison op als scheidsrechtersinstructeur bij de Nederlandse IJshockeybond. De nieuwe import zal ook beperkt worden ingezet als scheidsrechter op het hoogste niveau in Nederland.

Dat meldt de NIJB in een persverklaring. De uit het Amerikaanse Philadelphia afkomstige Britt heeft volgens de bond ervaring als scheidsrechter in verschillende lagere profcompetities in de Verenigde Staten, waaronder de American Hockey League.

De voornaamste taak van Britt zal zijn om het niveau van de arbitrage in Nederland naar een hoger peil te brengen door het opleiden en begeleiden van jeugdige scheidsrechters. Daarnaast zal hij de clubs gaan ondersteunen bij het opstellen van plannen om op lokaal niveau meer scheidsrechters te werven. Zelf fluiten in de eredivisie zal bijzaak zijn voor de Amerikaan.

Daarnaast moet Britt ook nog andere instructeurs en supervisors gaan opleiden, om zo in de toekomst het binnenhalen van buitenlanders voor opleiding en begeleiding van scheidsrechters overbodig te maken. Britt heeft soortgelijke taken uitgevoerd voor de ijshockeybond in de Verenigde Staten.

De ijshockeybond kan dankzij deelname aan een grootschalig project van NOCNSF de komende jaren fors investeren in verbetering van het niveau van de arbitrage in Nederland. De pot met geld uit dit fonds wordt onder meer gebruikt voor het aanstellen van de buitenlandse opleider/scheidsrechter. Ook kunnen Nederlandse scheidsrechters zich in het buitenland voorbereiden op het nieuwe seizoen.