WK2013 Ned Teamfoto1

12 maart 201521:33

Door Joep Meijsen

Brown toegevoegd aan voorselectie

De staf van het Nederlands team heeft de 23-jarige Lester Brown toegevoegd aan de voorselectie van Oranje. Brown speelt voor de Dayton Demonz in de Federal Hockey League in de Verenigde Staten.

Brown speelde ook een deel van dit seizoen voor de Berkshire Battalion in dezelfde liga. In totaal speelde hij volgens Eliteprospects veertig wedstrijden met 22 goals en zestien assists, met 38 strafminuten. Brown kwam vorig jaar niet in actie, maar was daarvoor op jeugdniveau actief in Canada.

De aanvaller is geboren in Amsterdam, waar hij ook begon met ijshockey. Hij verhuisde al op jonge leeftijd naar Noord-Amerika om zich daar verder te ontwikkelen als ijshockeyer. Hij speelde in 2009-10 één wedstrijd voor de Halifax Mooseheads op het hoogste jeugdniveau in Quebec, een zeldzaamheid in het Nederlandse ijshockey.

Met Demonz moet hij eerst nog het seizoen afmaken in de FHL. De halve finales van de play-offs worden in best-of-three gespeeld. Vandaag, morgen en zaterdag. De hoofdprijs in de FHL is de Commissioners Cup. De enige eerdere ervaring van Brown met het Nederlands team was enkele jaren geleden tijdens het U18-WK.

De voormalig in Nederland actieve Marc Lefebvre is een oud-coach van de Demonz. De FHL is een lagere profliga in de VS. Onder meer Brad Smulders, Matt Anthony en Jeff Winchester speelden in het verleden in de FHL.