11 maart 200500:00

Door [email protected]

Buffalo ziet blauw

In Buffalo voeren ze deze maand een interessant experiment uit. De Rochester Americans spelen de komende twee thuiswedstrijden in de American Hockey League namelijk op blauwgetint ijs. Volgens de organisatie zou de puck daarmee op tv beter te volgen zijn.

Sabres GM Larry Quinn zegt dat blauw rustiger is voor de ogen. Kijkers hebben minder last van de reflectie van het ijs, wat zeker bij gebruikers van digitale tv een veelgehoorde klacht zou zijn.

Quinn zegt dat het ijs in de HSBC Arena 'electric powder blue' zal zijn, wat dus een vrij lichte tint is. De traditionele blauwe lijnen worden op deze ijsvloer oranje uitgevoerd en de rode middenlijn wordt nu donkerblauw.

De Sabres voeren het experiment uit in overleg met de NHL. De American Hockey League wordt door de NHL vaak gebruikt om te experimenteren met nieuwe zaken. Zo werd bijvoorbeeld enkele jaren geleden in de AHL geëxperimenteerd met twee hoofdscheidsrechters. Toen het daar een succes bleek werd dit ook doorgevoerd op het hoogste niveau.

Hoofdsponsor van het experiment is Labatt, producent van onder andere Labatt Blue Ice bier. De brouwer beschouwt het blauwe ijs als een uitgelezen marketingkans.

De eerste wedstrijd op het nieuwe ijs zal op 20 maart aanstaande worden gespeeld. Dan komen de Cleveland Barons op bezoek bij de Rochester Americans.