Div buitenlandse zaken

23 april 200800:00

Door Joep Meijsen

Buitenlandse Zaken Deel 8

De laatste loodjes van het ijshockeyseizoen. Mike Dalhuisen en de Lincoln Stars schakelden afgelopen week de verdedigende kampioen in de USHL uit en staan nu in de halve finales. Voor Mitch Bruijsten en de Sioux City Musketeers zit het seizoen erop na een play-off-nederlaag tegen Omaha.

Sioux City verloor de serie tegen Omaha met 3-1. Alleen de eerste thuiswedstrijd werd gewonnen door het team van Mitch Bruijsten, die zelf een goal en een assist had in de play-off-serie. Afgelopen donderdag viel de definitieve beslissing. Voor 950 toeschouwers gingen de Musketeers in eigen stadion met 3-2 onderuit, waardoor het seizoen ten einde kwam.

Mike Dalhuisen was +3 in de serie tegen Sioux Falls, die in drie wedstrijden werd beslist. Voor punten zorgde de Nederlandse verdediger niet, maar hij stond dus op het ijs bij verschillende treffers van zijn eigen team. In de slotwedstrijd ontving hij in de tweede periode een misconduct na een vechtpartijtje met Max Grover, waardoor hij vijftien minuten in de strafbank moest doorbrengen.

Intussen is ook de halve finaleserie tegen Omaha al begonnen. De ploeg van Dalhuisen maakte daarin een valse start door de openingswedstrijd van de best-of-five-serie met 5-0 te verliezen. In Omaha kwamen meer dan tweeduizend toeschouwers kijken naar de wedstrijd. Dalhuisen had twee schoten op doel en vier strafminuten in de wedstrijd. Hij was een -1 in de ontmoeting. Zijn beide straffen waren wegens roughing.

De serie gaat komende vrijdag door in Lincoln. Belangstellenden kunnen de ontmoeting tegen betaling live zien op internet.