WK torun schaafsma cheer 170409

23 maart 201615:32

Door Remco

Buitenlandse zaken: Play-off Update

Drie Nederlanders zijn nog volop in de race om kampioenschappen in Europa. Steve Mason en Nardo Nagtzaam staan al in de finale met hun team. Mike Dalhuisen is nog bezig aan zijn halve finale.

rige keer meldden we nog in deze rubriek dat Nardo Nagtzaam met Olimpia Ljubljana klaar was met het seizoen. Dat bleek alleen het geval in de Oostenrijkse EBEL-competitie. Het betekent echter niet dat het seizoen voor Nagtzaam al afgelopen is. Nagtzaam is nog actief met Olimpia Ljubljana in de Sloveense nationale competitie. Met Nagtzaam in de gelederen won Olimpia eenvoudig de halve finale tegen Slavija. In een best-of-three serie won Olimpia de eerste twee wedstrijden met 3-0 en 8-1. De tegenstander in de finale is nog niet bekend. Vrijdagavond valt de beslissing in de andere halve finale tussen Celje en Acroni Jesenice.

Steve Mason is bezig met de finaleserie op het tweede niveau in Zwitserland. Gisteravond verloor Mason met SC Rapperswil de tweede wedstrijd met 4-1 van Ajoie. De eerste wedstrijd werd met 6-2 gewonnen door Rapperswil mede dankzij een doelpunt van Mason. De stand is nu 1-1 in de best-of-five. Donderdagavond is de derde wedstrijd in deze serie.

Mike Dalhuisen staat voor een zware opdracht met Esbjerg Energy. Tegenstander in de halve finale is de ploeg die al drie keer op rij kampioen werd in Denemarken: Sønderjyske. Dinsdagavond begonnen de halve finales en Esbjerg zorgde voor een verrassing door met 4-6 te winnen. 4100 toeschouwers zagen Mike Dalhuisen eenmaal scoren en ex-Trapper Aaron Lee was goed voor 1 assist en 1 doelpunt. Vrijdagavond speelt Esbjerg in eigen huis de tweede wedstrijd in deze best-of-seven.

Jamie Schaafsma is nog bezig met het reguliere seizoen. De oud-speler van onder andere Geleen en Amsterdam staat met Fort Wayne Komets bovenaan in de Midwest division van de ECHL. Bij Fort Wayne is de 33-jarige Schaafsma ook captain. Tot nu toe was Schaafsma in 61 wedstrijden goed voor 20 doelpunten en 12 assists. Het reguliere seizoen in de ECHL duurt nog tot 9 april.

Daniel Sprong begint vrijdag aan de play-offs met Charlottetown Islander in de QMJHL. Tegenstander is Océanic Rimouski. Dat is het oude team van onder andere Sidney Crosby. Bartek Bison begint ook vrijdag aan de play-offs in de WHL. Zijn Prince George Cougars moeten het opnemen tegen Seattle Thunderbirds, één van de vijf Amerikaanse teams in de WHL.