7 december 200300:00

Bulldogs bijten Heist

Na zeven confrontaties tussen Nederlandse en Belgische clubs in de Coupe der Lage Landen is de onderlinge score 84-11. Zondagavond schoot Amsterdam met 23-1 Heist op den Berg aan flarden en knalde Tilburg Trappers met 1-12 over Herentals heen. Ondanks deze monsteruitslagen bleef Heerenveen koploper dankzij een 3-8 zege in Geleen.

De Coupe der Lage Landen biedt de Nederlandse ijshockeyfans een welkome variatie in dit seizoen. Voorlopig lijkt het echter vooral goed voor de ambities van topscorers in Nederland, die lustig van de gelegenheid gebruik maken om hun persoonlijke statistieken een stevige oppepper te geven.In het geval van Amsterdam bijvoorbeeld . De nummer 77 van Amsterdam tekende in de 23-1 zege op Heist voor vijf goals en twee assists. had vier goals en twee assists, terwijl ook de meeste andere Amsterdamse spelers meedeelden in het doelpuntenfestijn. Vanaf het moment dat na 1,42 minuut de puck in het net legde was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Vijftien seconden later scoorde , binnen achttien minuten waren de dubbele cijfers bereikt en de eindstand was zo bekeken nog genadig. De enige treffer van Heist werd vroeg in de tweede periode gescoord door . Tilburg mocht als eerste Nederlandse club op bezoek op de buitenbaan in Herentals. Jason Lafreniere maakte van deze gelegenheid gebruik om zijn eerste drie treffers in dienst van het team van Theo van Gerwen te scoren. Tilburg besliste de wedstrijd via treffers van , en al in de eerste periode. Natte schoot na vier minuten in de tweede periode zijn tweede van de avond binnen, voordat het de beurt was aan Lafreniere om te scoren. Via , en Lafreniere liepen de Tilburgers verder uit om via Van Biezen, Vanschagen, Trembecky en Lafreniere het doelpuntenfestijn in de derde periode af te ronden. Casey Vanschagen onderscheidde zich met een goal en vijf assists in de ontmoeting.Geleen liep de wedstrijd tegen Heerenveen op tegen 65 strafminuten, vooral dankzij een reeks straffen in de derde periode, waaronder een game-misconduct voor coach . Tegen die tijd was het echter al 3-6 en was de wedstrijd beslist.Heerenveen kwam via een powerplay-goal van en een treffer van binnen drie minuten op een 2-0 voorsprong. Met op de strafbank voor 'holding the stick' schoot drie minuten voor het einde van de periode shorthanded de 3-0 binnen. Diezelfde Nederlands-Canadees bewees zijn waarde ook met een man meer door na zeven minuten in de tweede periode de Friese voorsprong uit te breiden naar 0-4. Via topscorer deed Geleen in de 28e minuut voor het eerst wat terug, maar dertig seconde later was het weer die de marge herstelde. schoot toen ook nog de zesde Flyers-treffer binnen zodat de wedstrijd gespeeld was. De verdere goals van en namens Geleen en en namens Heerenveen waren vooral van belang voor de wedstrijdsheet.Door de uitslagen van afgelopen weekeinde blijft Heerenveen ongeslagen fier aan kop. Trappers staat op de tweede plek, gevolgd door Amsterdam. Alle Belgische teams staan nog op 0 punten.