13 februari 200500:00

Bulldogs blijven winnen

Amsterdam Bulldogs lijkt vastbesloten het thuisvoordeel in de play-offs veilig te stellen. De formatie van Ron Berteling won ook de tweede wedstrijd van het weekeinde, door in Heerenveen met 2-4 te winnen. In de andere poule boekte Tilburg de best mogelijke start met winst in Den Haag. Jeff Trembecky had drie goals.

Amsterdam kwam in Heerenveen met 2-0 achter te staan. Matt Korthuis gaf de Friezen vroeg in de wedstrijd de leiding, terwijl Jamie Visser op de powerplay kort na het begin van de tweede periode de voorsprong wist te verdubbelen.

De tweede periode was echter vrijwel volledig voor Amsterdam. Simon de Wit maakte na 35 minuten de eerste hoofdstedelijke treffer, alvorens Tommie Hartogs op assistentie van Doug Stientra twee minuten later de gelijkmaker binnenschoot.

De Amsterdammers grepen daarna in de derde periode de winst. Doug Stienstra maakte op assisentie van Tommie Hartogs de game-winning goal en negen minuten voor tijd stelde Marcel Kars de winst veilig. Amsterdam komt hierdoor op zes punten uit twee wedstrijden, terwijl Heerenveen en Geleen om de eerste punten mogen gaan spelen op zondag.

Den Haag Wolves kon de stunt tegen Nijmegen in eigen huis niet herhalen tegen Tilburg Trappers. Twee treffers van Jeff Trembecky in de eerst tien minuten gaven Trappers al vroeg het initiatief en dat gaven de Tilburgers niet meer uit handen. Via Francis Collin kwam Wolves nog wel iets terug in de westrijd, maar halvewege de ontmoeting zette Casey Vanschagen Tilburg op 3-1. De derde periode was vrijwel volledig voor Tilburg, dat via weer Vanschagen, de derde treffer van Trembecky en Stanislav Nazarov uitliep na 6-1. In de laatste tien minuten scoorden Dennis Jonker en Mighal Minarech nog namens Den Haag om de scoresheet een positiever uiterlijk te geven.

Een zege van Tilburg vandaag in eigen huis tegen Nijmegen zou de Brabanders een riant uitzicht geven op kwalificatie voor de play-offs.