30 augustus 200400:00

Door [email protected]

Bulldogs vissen naast Firth

De talentvolle Jason Firth komt definitief niet naar Amsterdam. De Canadees verlengde afgelopen week zijn contract bij de Port Huron Beacons, waarmee een Nederlands avontuur van de baan lijkt te zijn. Amsterdamse bronnen meldden in juli dat Firth getekend zou hebben bij de Bulldogs.

Firth, alltime topscorer in de United Hockey League, zou een uitstekende aanwinst geweest zijn voor de hoofdstedelingen. In tien seizoenen UHL scoorde hij maar liefst negen keer meer dan 100 punten. In het andere seizoen speelde hij maar beperkt in de UHL, omdat hij ruim 60 wedstrijden in de hogere American Hockey League uitkwam.

In juli ontstond verwarring over de komst van Firth. Betrouwbare bronnen meldden dat Firth rond zou zijn met de Bulldogs en Eurohockey.net publiceerde de transfer daarop als 'onbevestigd'. Dit werd opgepikt in Port Huron en Firth ontkende direct dat hij zou vertrekken bij de Beacons. Een contractverlenging bleef echter lang uit en de kans op een Europese uitstap bleef mogelijk.

Maar afgelopen week werd definitief een einde gemaakt aan de speculaties: Firth tekende een nieuw contract bij de Beacons. Andere teams hadden inderdaad met hem gesproken, inclusief teams uit Europa. "Maar ik heb het naar mijn zin in Port Huron", zegt Firth in de lokale krant. "Dus waarom zou ik vertrekken?"

De selectie van Amsterdam doet momenteel nog wat mager aan. Het team zag Josh Oort vertrekken, en ook de broertjes Kevin en David Hoogsteen zouden niet meer terugkeren. Doelman Casper Swart en verdediger Nick de Jong vertrokken naar Nijmegen en een tweede seizoen van Andrew Williamson lijkt onwaarschijnlijk. De fansite van de Bulldogs meldt de terugkeer van verdedigers Trevor Sherban en Jason Smith. Maar officieel is verdediger Ray Gallagher voorlopig de enige aanwinst van de regerend landskampioen en bekerhouder.