4 oktober 200300:00

Bulldogs vreten Eaters op

Amsterdam Bulldogs blaffen niet alleen hard, ze bijten ook. Tijdens de seizoensopener walste de verdedigende landskampioen met liefst 16-1 over Geleen heen. In de andere wedstrijd van de avond verloor Tilburg in eigen huis met 0-5 van Heerenveen.

De wedstrijd in Amsterdam was al na luttele minuten beslist. In de wat lege en stille Jaap Edenhal kregen de hoofdstedelingen binnen een minuut een powerplay en voor Geleen er erg in had, opende aanvoerder Tom Hartogs de score. Iets meer dan een minuut later verdubbelde van dichtbij de score. , en wisten ook allemaal nog te scoren, zodat binnen tien minuten een 5-0 voorsprong op het bord stond.Het verschil in handelingssnelheid was enorm. Het leek soms wel alsof de Amsterdammers twee keer zoveel spelers op het ijs hadden staan. Aan het eind van de eerste periode stokte de teller bij een stand van 8-0. De uiteindelijke eindstand van 16-1 was ook nauwelijks geflatteerd te noemen. Amsterdam maakte geen seconde de indruk het maximale te doen, terwijl Geleen doelman dankbaar mag zijn dat de deceptie niet groter uitviel. De Belgische nationale goalie stond bij alle zestien goals op het ijs, maar keerde nog een flinke reeks schoten van de hoofdstedelingen.Een kort moment van vreugde was er voor Geleen toen vijf minuten voor tijd de eretreffer binnenprikte. Verder was het Amsterdam dat de klok sloeg. Williamson scoorde drie keer en had ook nog twee assists, (foto) had drie goals en een aangever, had twee goals en drie assists, terwijl ook mindere goden als en in het doelpuntenfeest mochten delen. Het is nauwelijks meer een vraagteken welke club aan het eind van het seizoen de meeste spelers aan de top van de topscorelijst zal hebben.Wellicht dat Heerenveen de regerende landskampioen zaterdag meer tegenspel kan bieden. De Friezen begonnen in ieder geval uitstekend aan hun seizoen dankzij een verrassend ruime 0-5 zege in Tilburg. Voor de Brabanders was dat de eerste keer dat de ploeg de openingswedstrijd van het seizoen verloor sinds 1996. opende de score voor de Friezen in de eerste periode. Via en werd dit voordeel in de tweede periode aanzienlijk uitgebreid, terwijl en de kroon op het werk zette en zo de formatie van Dave Hyrsky de eerste drie punten van het seizoen bezorgde. Heerenveen ontvangt zaterdagavond in eigen huis Amsterdam. Tilburg reist zondag naar Geleen.