4 december 200400:00

Bultje slacht Wolves

Mark Bultje had vier goals en twee assists in de 11-3 zege van Amsterdam Bulldogs op Den Haag Wolves. Door de nederlaag kan Den Haag het bekerweekeinde definitief op de buik schrijven.

Bij Amsterdam maakte de Brit Joe Watkins zijn debuut in het doel, aan de andere kant kreeg Victor Boutrsgirgis de start. Den Haag kon het eerste kwartier nog redelijk in het spoor blijven van Amsterdam, maar zes goals op rij van Amsterdam in twintig minuten tijd lieten weinig ruimte voor twijfel over het resultaat.

Amsterdam kwam na zes minuten op voorsprong via Lamonte Polet die een assist van Tommie Hartogs en Simon de Wit binnenschoot. Anderhalve minuut later maakte ex-Amsterdammer Jan Jaap Natte de gelijkmaker voor Den Haag. Treffers van Marcel Kars en Tommie Hartogs zorgden er echter voor dat Amsterdam met een redelijk comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

Daarna was het tijd voor de Mark Bultje-show. In acht minuten tijd scoorde de technisch begaafde Nederlands-Canadese aanvaller een loepzuivere hattrick. Zijn derde goal scoorde hij terwijl Amsterdam twee man meer op het ijs had. Om de periode nog minder aantrekkelijk te maken voor Den Haag wist even later ook Doug Stienstra nog het net te vinden.

Frederik Edlund deed vroeg in de derde doorgang nog iets terug voor Den Haag, maar Tommie Hartogs, Doug Stienstra, Marcel Kars en tenslotte nog een keer Mark Bultje zorgden ervoor dat de Bulldogs de dubbele cijfers haalden. tussendoor prikte Jan Jaap Natte ook nog zijn tweede treffer van de avond binnen.