Emperors caig slapshot

9 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Caig landt in Heilbronn

TJ Caig heeft een nieuwe club. Hij speelt het komende seizoen voor de Heilbronner Falken in de Duitse Oberliga. De topscorer van de Nederlandse competitie is mede op advies van Doug Mason aangetrokken door de Duitse club.

Dat meldt de website van de Heilbronner Falken. De club volgde Caig al sinds december. De ploeg eindigde vorig jaar als zesde op de ranglijst van de Oberliga. Heilbronn geldt als een soort filiaalclub van de Adler Mannheim uit de DEL. Caig is de vierde Canadees bij de club.

Het vertrek van Caig bij Nijmegen was al langere tijd bekend. De aanvaller kreeg een aanbieding om over te stappen naar Tilburg, maar koos voor het voortzetten van zijn loopbaan in de Duitse competitie. De 25-jarige Canadees maakte bij Nijmegen zijn Europese debuut. Daarvoor speelde hij college hockey in de Verenigde Staten.

Caig scoorde vorig jaar 57 goals en 47 assists in 49 wedstrijden en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de onverwachte landstitel van Nijmegen Emperors. Hij had ruim 25 procent meer punten dan de nummer twee op de nationale topscorerslijst, Tyler Palmiscno van Heerenveen.

'De naam van TJ viel al afgelopen december toen we een vervanger zochten voor John Spoltore. Na het einde van het seizoen hebben we daarna contact opgenomen en ik heb veel met Doug Mason, die toen Nederlandse bondscoach was, over TJ gesproken. Het is een stevige speler, die moeilijk van de puck te krijgen is, over een uitstekend schot beschikt, voor veel gevaar zorgt rond het doel en sterk is op de face-offs', aldus trainer Rico Rossi van de Falken over de nieuwkomer. De ploeg zoekt nu nog een Duitse en een buitenlandse verdediger om de selectie te completeren.