Cairox heeft zijn contract met Hijs Hokij Den Haag met een jaar verlengd
Cairox heeft zijn contract met Hijs Hokij Den Haag met een jaar verlengd — © Robert Bos

23 augustus 202020:30

Door Joep Meijsen

Cairox verlengt overeenkomst met Hijs

Cairox verlengt het contract als naam- en hoofdsponsor van Beneliga-deelnemer Hijs Hokij Den Haag met een jaar. 'In deze tijd fantastisch nieuws', aldus voorzitter Harry Vlaardingerbroek van de Haagse club.

Daarmee wordt de band die sinds de zomer van 2018 bestaat tussen de luchttechnische groothandel en de ijshockeyclub. Den Haag is vanzelfsprekend blij dat het bedrijf in de huidige onzekere tijd toch het contract met een jaar verlengt. 'Wij zijn er trots op dat Cairox juist nu in deze tijd het vertrouwen in het partnership uitspreekt. Dit helpt ons in het realiseren van onze ambities.'

Ron van Kan, de topman van het moederconcern van Cariox, HC Groep, is ook in zijn nopjes met de overeenkomst. 'Het strijden naar het hoogst haalbare en de juiste teamspirit zijn kenmerken die Hijs Hokij en de HC Groep delen. Wij laten in deze bizarre tijden onze klanten, maar ook Hijs Hokij niet in de steek en hopen op een mooi seizoen in goede gezondheid.'

Den Haag is de tweede club in enkele dagen tijd die goed nieuws over ondersteuning door sponsoren naar buiten brengt. Geleen kwam eerder dit weekend al met de mededeling dat de snackbarformule Snackpoint de nieuwe naam- en hoofdsponsor is van de club.

De clubs kunnen deze opstekers wel gebruiken. Onder invloed van de coronacrisis is het op dit moment nog onzeker wanneer de Nederlandse clubs uit de Beneliga aan hun nieuwe seizoen gaan beginnen. Onlangs maakten de teams, waaronder Den Haag en Geleen, bekend dat ze op zijn vroegst op 1 december willen beginnen.