29 juli 200600:00

Door [email protected]

Canadezen voor Geleen

Eaters Geleen heeft de selectie zaterdag met twee verdedigers uitgebreid. Brad McDonald (foto) begint aan zijn tweede seizoen bij de Limburgers, terwijl de Canadees Steve Farrer nieuw is in de selectie van coach Dave Hyrsky.

De 27-jarige McDonald was afgelopen seizoen van grote waarde in de verdediging van de Limburgers. De defensief sterke Canadees pakte in 44 wedstrijden drie goals en 12 assists mee en zat 85 minuten op de strafbank. Voor zijn Europese avontuur speelde McDonald in Noord-Amerika op professioneel niveau in de NCAA, ACHL en SPHL.

De 24-jarige Steve Farrer speelde in Noord-Amerika drie jaar in de eerste divisie van de NCAA voor de RIT Rochester Tigers. In drie seizoenen kwam hij in 72 wedstrijden tot 9 goals, 16 assists en 72 strafminuten.

Coach Hyrsky is op de website van Eaters Geleen enthousiast over het aantrekken van de defence. 'Steve is een zeer hard werkende jongen, die daar in het verleden ook al awards voor heeft gewonnen. Een goed schaatsende `hard-hitter' die zijn mannetje zeker zal staan op de Nederlandse ijsbanen'

Met deze twee spelers begint de defensie van Geleen definitieve vormen aan te nemen. Met McDonald, Farrer, Chad van Diemen, Wesley Hendriks en Nigel Heijen beschikt Eaters over vijf verdedigers.

Verder beschikt Geleen op dit moment over twee goalies en zeven aanvallers. Coach Hyrsky zal dus vooral voorin nog enige versterking moeten zoeken. Brad McDonald is vooralsnog de enige import van afgelopen seizoen die terugkeert in Geleen.