NHL steroiden pillen

28 mei 200900:00

Door [email protected]

Caps genoemd in drugszaak

In Florida beweren twee recent gearresteerde drugsdealers verboden middelen geleverd te hebben aan een aantal topatleten, waaronder spelers van de Washington Capitals. De NHL heeft al een uitgebreid onderzoek aangekondigd.

Richard en Sandra Thomas werden afgelopen dinsdag na een undercoveroperatie gearresteerd voor het bezit van en handelen in steroïden. De twee beweerden zelf de grootste distributeur van steroïden in heel Florida te zijn, met een aantal prominente klanten. Daaronder zouden spelers van zowel de Washington Capitals uit de NHL als Washington Nationals uit de nationale honkballeague zijn. De twee verdachten weigerden echter namen van spelers te noemen.

De Capitals reageerden direct op het nieuws met een persbericht. 'Wij hebben geen enkele reden om aan te nemen dat er enige waarheid in dit verhaal zit', aldus het schrijven. 'Spelers van de Capitals werken altijd volledig mee aan de willekeurige drugstest van de NHL en geen enkele speler is ooit positief getest. Daarnaast worden onze spelers uitgebreid getest bij tijdens Olympische toernooien, zoals de Olympische Spelen en WK's.'

Ook de NHL zelf gaf een verklaring uit. 'Alhoewel het verhaal niet specifiek is en we, vooralsnog, geen reden hebben om het voor waar aan te nemen, neemt de NHL al dit soort beschuldigingen serieus', aldus NHL deputy commissioner Bill Daly. 'We zullen zelf een onderzoek instellen naar deze zaak.'

De agenten die de zaak in behandeling hebben zeggen nog geen concreet bewijs gevonden te hebben voor de beschuldigingen. Anabole steroïden worden door sporters vooral gebruikt om snel spiermassa te kweken en het uithoudings- en concentratie-vermogen te vergroten. De middelen kunnen echter op termijn bijzonder ernstige bijverschijnselen opleveren, waaronder tromboses en tumoren in de lever.