24 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

CC-finale bij de 'sterkste'

De finale van de Challenge Cup wordt niet op neutraal terrein gespeeld. De best presterende ploeg in de competitie krijgt het thuisvoordeel in de finale die op dinsdag 7 of woensdag 8 november gespeeld wordt.

Dat stelt bondsdirecteur Henk Hille tegenover IJshockey.com. Voor de bepaling van de plaats van handeling wordt gebruikgemaakt van dezelfde formule die de IIHF gebruikt om de verschillende poules tijdens wereldkampioenschappen tot één ranking te verwerken.

Het aantal punten voor de poulewinnaars is daarbij de eerste factor van belang. Als dit gelijk is, komt het doelsaldo in het spel. 'Bij de huidige standen zou de finale tussen Tilburg en Amsterdam gaan, waarbij Amsterdam het thuisvoordeel heeft.'

Volgens Hille was gebruik van een neutrale lokatie nooit een optie. 'Daarbij komt veel organisatie kijken. Pas op de zondag voor de finale weten we waarschijnlijk wie de finale gaan spelen. Dan is het beter om gebruik te maken van de staande organisatie van de clubs rond de organisatie van wedstrijden.'

De bekerfinale wordt wel gewoon op neutraal terrein gespeeld. Zoals gebruikelijk is de ijshal in Eindhoven het toneel voor deze eindstrijd, die voor begin januari op het programma staat.