19 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Chad Euverman naar Italië

International Chad Euverman heeft een nieuwe club gevonden. De Nederlandse-Canadees speelt het komende seizoen voor het tweede team van Bolzano in Italië. Hij wordt daar een teamgenoot van Marcel Kars.

Dat meldt de website van de club. Euverman maakte afgelopen weekeinde al zijn debuut voor de Italiaanse club. Deze komt uit in de tweede divisie in dit land en is een plek waar Bolzano zijn talenten voor de toekomst laat rijpen.

Eerder dit jaar werd bekend dat Euverman en Geleen uit elkaar gingen. Club en speler konden financieel niet tot overeenstemming komen. Eaters zegt het vertrek van Euverman te betreuren, maar geen mogelijkheid te zien de aanvaller te behouden. Tenminste één Nederlandse club heeft ook met Euverman gesproken over een contract.

Chad Euverman scoorde vorig seizoen 22 treffers en kwam tot 28 assists in 46 wedstrijden namens Geleen. Daarmee was hij de nummer vijf op de topscorerslijst van de Limburgse eredivisionist. Daarmee haalde hij afgelopen seizoen twee punten minder dan een jaar eerder. Toen was hij met 52 punten uit 39 wedstrijden de topscorer bij de club uit Geleen.

De Nederlandse Canadees speelde sinds het seizoen 2002/03 voor Geleen, nadat hij enkele jaren eerder zijn Nederlandse debuut had gemaakt bij Heerenveen. Euverman is afkomstig uit New Westminster in British Columbia in Canada. De 26-jarige speler debuteerde vorig jaar tijdens het WK in Eindhoven voor Oranje. Dit jaar zat hij bij de selectie van het Nederlands team voor het WK in Estland. In vijf wedstrijden noteerde hij drie assists.