1 november 200600:00

Door [email protected]

Chase Gallagher naar huis

Den Haag Wolves gaat verder zonder aanvaller Chase Gallagher. De Canadees werd afgelopen week op een vliegtuig gezet en zit momenteel alweer in Canada. De club is op zoek naar een vervanger.

Dat meldt Wolves coach Alexander Jacobs tegenover ijshockey.com. Het gedrag van Gallagher buiten het ijs leidde tot zijn ontslag bij de Wolves. 'Er hebben twee gesprekken met Chase over zijn gedrag plaatsgevonden,' zegt Jacobs. 'Uiteindelijk was er wederzijds te weinig vertrouwen om met elkaar verder te gaan.'

De club vermoedt dat persoonlijke omstandigheden een rol hebben gespeeld in de gemoedstoestand van de speler. 'Hij miste zijn vriendin en familie.' Gallagher scoorde in vijf wedstrijden drie goals en een assist. Zijn drie goals tekende hij op in één wedstrijd tegen eerste divisionist Zoetermeer Panters.

Wolves hoopt al op korte termijn een vervanger voor Gallagher in huis te hebben. 'Uiteraard gaat het om een aanvaller die nog niet bekend is in Nederland', zegt Jacobs.

De pas 21-jarige Gallagher kwam vorig jaar uit voor Newmarket in de Canadese OHA-A. In 49 wedstrijden kwam hij tot 24 goals en 32 assists. In totaal speelde hij de afgelopen jaren voor vijf verschillende teams in verschillende jeugdliga's in Ontario. Volgens zijn agent David Imonti had hij verschillende aanbiedingen om met een beurs te gaan studeren naast zich neergelegd om in Den Haag te gaan spelen.