Eaters eimers cup 260312

16 april 201206:40

Door Joep Meijsen

Chris Eimers weg bij landskampioen

Chris Eimers staat komend seizoen niet meer in de bank bij Geleen Eaters. De succescoach stapt over naar Heerenveen Flyers, waar hij Justin Bekkering vervangt als hoofdcoach.

Volgens Eaters kan Eimers het coachen van Eaters niet langer combineren met zijn werk- en gezinssituatie. Eimers woont in Noord-Holland en moest verschillende keren per week een flinke afstand afleggen in de auto om in Geleen te komen. 'Toen ik werd benaderd door Marcel Nijland van de technische commissie van de Flyers, stond ik wel voor een dilemma', zegt Eimers zelf.

'Ik had nog een doorlopend contract met Geleen en had natuurlijk een mooi jaar achter de rug. Aan de andere kant gaven de gesprekken met Heerenveen me een goed gevol. Bovendien wilde ik ook graag dichterbij huis coachen. Het reizen van Amstelveen naar Geleen kost nu eenmaal veel tijd.' Over het vertrek bij Geleen zegt hij: 'Onze samenwerking eindigt op een hoogtepunt.'

Chris Eimers bezorgde zichzelf een legendarische status in Geleen door enkele weken geleden de ploeg naar de eerste landstitel in de geschiedenis van de club te coachen. 'Na het behalen van de landstitel, waarvoor we hem dankbaar zijn, gunnen wij Chris al het goede en accepteren wij zijn beslissing. Chris zal heden in Heerenveen als nieuwe coach gepresenteerd worden', meldt de Limburgse eredivisionist op de eigen website.

Voor Eimers is dat een terugkeer naar een club waar hij niet alleen als speler actief was, maar enkele jaren geleden ook eerst als coach van het tweede team en vervolgens als hoofdcoach. Na zijn vertrek daar werd hij coach in Nijmegen, waar hij ook een landstitel wist binnen te slepen. Flyers kende afgelopen jaar een teleurstellend seizoen onder het coaching-duo Justin Bekkering en Hans Kroon. Aan het eind van het seizoen werd al duidelijk dat Bekkering niet terug zou keren als hoofdcoach.

Voorzitter Henk Hoekstra van Flyers is tevreden over de nieuwe coach. 'We waren op zoek naar een ervaren coach, die weet wat het is om wedstrijden te winnen. In Chris Eimers hebben we die zonder twijfel gevonden. Als speler was hij al zeer waardevol voor menig Nederlandse club...En de laatste jaren heeft hij zich ook als coach ruimschoots bewezen.'

Landskampioenschappen zijn in Nederland geen garantie voor een plek in de bank het volgende seizoen. Afgelopen jaar won Gary Prior met Den Haag het landskampioenschap, eerder werd het contract van Eimers zelf bij Nijmegen niet verlengd na het winnen van de titel, terwijl daarvoor ook Larry Sacharuk bij Nijmegen niet terugkeerde na succesvolle play-offs.

Geleen had ook goed nieuws te melden voor de eigen organisatie. Aanvaller David Burgess verlengde zijn contract met de regerende landskampioen. De canadees had in 49 wedstrijden 32 goals en 51 assists voor Eaters. De club gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.