23 maart 200600:00

Door [email protected]

Coach berispt Ovechkin

Alexander Ovechkin is waarschijnlijk de beste rookie die de NHL de afgelopen jaren heeft gekend. Hij heeft snelheid, kracht, scorend vermogen en is veruit de beste speler bij Washington. Toch is de jonge Rus niet heilig. Maandagavond werd Ovechkin tegen Montreal door zijn coach maar liefst veertien minuten op de bank gehouden.

De Washington Times meldt dat het rookie-wonder bestraft werd omdat hij zich niet aan de afspraken binnen het team zou hebben gehouden. Daarbij ging het met name om afspraken over de duur van shifts en de dekking in de verdedigende zone.

De krant refereert aan enkele momenten tijdens de wedstrijd van afgelopen maandag. Tijdens een penaltykill verliet Ovechkin de verdedigende zone en hoopte schijnbaar op een breakaway pass. Maar door zijn actie bleef Washington met een 5-tegen-3 situatie in de eigen zone achter. Verderop in de wedstrijd zou Ovechkin een opdracht om het ijs te verlaten op de powerplay genegeerd hebben.

Hierop besloot coach Glen Hanlon om zijn sterspeler van het ijs te houden. De laatste drie minuten van de tweede periode en de eerste elf minuten van de derde periode moest Ovechkin de bank warmhouden. De coach gaf de jonge Rus hiermee een duidelijk signaal dat dat soort gedrag in zijn team niet wordt getolereerd.

Washington verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-2. De Capitals staan Ă©Ă©n-na-laatste in de Eastern Conference van de NHL.


Ovechkin na Ă©Ă©n van zijn goals dit seizoen

Ovechkin is dit seizoen al goed voor 44 goals en 41 assists in 66 wedstrijden. In dit tempo kan hij in zijn rookie-season al boven de honderd punten uitkomen. Ovechkin lijkt de strijd om de Calder Trophy, de jaarlijkse prijs voor de beste rookie, te gaan winnen van Sidney Crosby. De 20-jarige Rus scoort meer punten en maakt ook vooral meer indruk dan zijn 18-jarige Canadese concurrent.