Nijb newlogo 0809

17 november 201116:42

Door Joep Meijsen

Concurrentie voor Ruud Vreeman

Ruud Vreeman is de enige officiële kandidaat voor het voorzitterschap van de Nederlandse IJshockeybond. Oud-voorzitter Danny Micola van Heerenveen Flyers werpt zich echter op als tegenkandidaat.

Micola is echter officieel geen kandidaat omdat zijn aanmelding volgens de reglementen van de NIJB te laat is binnengekomen. Het is volgens het kamp van Micola echter maar de vraag of dit juridisch houdbaar is, aangezien het tot gisteren officieel onduidelijk was welke bestuursfuncties vacant waren en of er kandidaten voor de opvolging waren.

Volgens Micola is het maar de vraag of het aantreden van een buitenstaander als voorzitter van de ijshockeybond de sport verder gaat helpen. Zelf heeft hij een pakket maatregelen in gedachten om de sport in Nederland naar een nieuw peil te trekken door meer openheid in het beleid en betere begeleiding van clubs die willen toetreden tot de eredivisie.

De recent teruggetreden voorzitter van Heerenveen wil ook het jeugdijshockey in Nederland een stevige duw in de rug geven en een campagne starten om meer ijsbanen te realiseren in Nederland. Ook het beleid inzake scheidsrechters moet volgens Micola op de schop door betere begeleiding en intensievere werving. Ook moeten volgens Micola de contributies vanuit de eredivisie naar de NIJB flink omlaag. De eredivisie zou vanuit een eigen organisatie moeten gaan werken aan groei en stabiliteit.

De NIJB bracht gistermiddag na publicatie van de kandidatuur van Vreeman op IJshockey.com het vergaderstuk over de bestuursverkiezingen naar buiten, waarin het bondsbestuur inderdaad voorstelt om de PvdA-politicus te kiezen tot voorzitter van het bestuur van de NIJB. Daarnaast blijken er nog twee andere personen klaar te staan om plaats te nemen in het bestuur.

Het gaat daarbij om de 47-jarige consultant Jaap Hermsen uit Lathum, die eerder met de portefeuille marketing, sponsoring, evenementen en communicatie in het bestuur van de Nederlandse Basketbal Bond heeft gezeten. De 52-jarige Theo Assman uit Barneveld heeft volgens de NIJB de afgelopen jaren als interim-manager gewerkt en daarvoor in financiële directiefuncties voor een internationaal bedrijf.