17 september 200600:00

Crisis in Krefeld?

Het DEL seizoen is nog pas net begonnen, maar de eerste crisis lijkt er al aan te komen. De Krefeld Pinguine zijn het seizoen dramatisch begonnen met vier nederlagen. Vandaag werd in eigen huis met 1-2 verloren van Iserlohn Roosters.

Al tijdens de tweede periode daalde een striemend fluitconcert vanaf de tribune in Krefeld. Na de goede voorbereiding waren de verwachtingen in Krefeld hoog gespannen. Vandaag speelde de Pinguine overigens niet eens zo slecht. De ploeg van coach Jiri Ehrenberger heeft twee problemen: het benutten van de kansen en de soms erg wankele verdediging.

Krefeld begon ijzersterk aan de wedstrijd tegen Iserlohn. Al na één minuut kreeg de Let Herbert Vasiljevs een enorme kans maar hij stuitte op goalie Dimitrij Kotschnew. Toch moest diezelfde Kotschnew een paar minuten later de puck uit het net halen. Een bekeken schot van Krefeld-verdediger Richard Pavlikovsky vloog boven de handschoen van Kotschnew in het doel.

20060917002.jpgLang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. In de achtste minuut slalomde David Sulkovsky langs een verdediger van Krefeld en langs goalie Reto Pavoni. Daarna kon Sulkovsky de puck eenvoudig in de goal tikken ondanks de aanwezigheid van Alexander Dück op de doellijn. Krefeld kreeg in de eerste periode nog een grote kans via Roland Verwey. De lange aanvaller kwam als zesde speler op het ijs na een uitgestelde straf voor Iserlohn. Verwey pikte vanaf de bank de puck op in het aanvalsvak maar mikte vol op de paal.

Het begin van de tweede periode was de minste periode van de thuisploeg. Na zes minuten spelen scoorde Jimmy Roy dan ook de tweede treffer voor Iserlohn. In de minuten na deze goal zakte het peil van vooral de verdediging van Krefeld naar een bedenkelijk niveau. Zo was de Amerikaanse verdediger Ray DiLauro vandaag geheel uit vorm en blonk uit in fouten.

Het had het vlak na de goal van Roy zomaar 1-3 kunnen staan. Zwak uitverdedigen van DiLauro zorgde ervoor dat de puck zomaar voor de schaatsen van Robert Hock kwam te liggen. De van Hannover overgekomen Hock mikte de puck echter over het doel. Op dat moment begonnen ook de fluitconcerten vanaf de tribunes van het Königpalast.

Daarna hervond Krefeld zich en werd Iserlohn behoorlijk onder druk gezet. Uitblinker Alexander Selivanov was de grote inspirator aan de kant van de thuisploeg maar de ervaren Rus miste net wat geluk om de gelijkmaker te forceren. Ook in de derde periode was Krefeld veruit de beste ploeg maar zelfs met drie Roosters op de strafbank wist Krefeld niet te scoren.

20060917006.jpgGrote kansen waren er voor Selivanov die na een mooie solo net de puck niet meer langs de uitlblinkende goalie Kotschnew kon tikken, en voor Ivo Jan die een snelle uitbraak zelf de kans verprutste door over de blauwe lijn te vallen.

Ehrenberger haalde goalie Pavoni nog naar de bank om zodoende een extra aanvaller te brengen maar ook dit mocht niet baten. Krefeld staat nu troosteloos onderaan na vier verliespartijen. Toch mogen de fanatieke fans van Krefeld nog hoop blijven houden op een succesvol seizoen. Als Krefeld blijft spelen zoals vandaag in de laatste anderhalve periode dan moeten de play-offs zeker haalbaar zijn. Voorwaarde is wel dat vrouwe Fortuna ook eens een bezoekje brengt aan Krefeld.