14 januari 200500:00

Door [email protected]

Crosby heeft shirt terug

Het shirt van Sidney Crosby is weer terecht. Het shirt dat de 17-jarige superster-in-wording vorige week tijdens de WK-finale tegen Rusland droeg, bleek bij thuiskomst ontvreemd uit zijn tas. De jersey is nu in Montreal weer opgedoken.

Tijdens het WK voor junioren in Amerika droegen de Canadese junioren twee verschillende shirts: rode en witte. De witte shirts, waar in gespeeld werd tegen Finland en Zweden, worden op een veiling verkocht voor het goede doel. De opbrengsten gaan naar de door Tsunami getroffen gebieden. De rode shirts werden onder andere tijdens de met 6-1 gewonnen finale tegen Rusland gedragen. De spelers mochten deze shirts zelf houden.

Toen Crosby thuis zijn tas uitpakte bleek zijn rode jersey verdwenen te zijn. 'Het is toch iets wat je graag wilt houden', zei een teleurgestelde Crosby donderdag nog tegen CTV News. 'Het is een belangrijk souvenir.'

Hockey Canada leefde met Crosby mee en haalde zijn witte shirt uit de veiling. Op dat moment was al een bod van US$ 20.000,- op het shirt gedaan, wat dus naar de gezamelijke hulporganisaties zou gaan. Crosby zei daarop dat hij het shirt een aardige troost vond, maar wel meer waarde hechtte aan het shirt uit de finale.

Maar woensdag vond de politie na een tip het shirt weer terug vlakbij Montreal. Kort daarop werd een 48-jarige medewerker van Air Canada gearresteerd op verdenking van het ontvreemden van het shirt. Volgens onbevestigde berichten zou zijn dochter het shirt al een keer naar school hebben gedragen.

Donderdag kon een dolblije Crosby dan eindelijk met zijn shirt herenigd worden. Het witte shirt is inmiddels weer terug op de online veiling.

Ook van backup goalie Rejean Beauchemin werd gestolen. Uit zijn tas verdween de puck van de enige wedstrijd die hij op het WK speelde: de 9-0 shutout winst op Duitsland. Van deze puck ontbreekt nog elk spoor.