16 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Dan Idema weer naar huis

Eaters Geleen heeft deze week afscheid genomen van de Nederlands-Canadees Dan Idema. De verdediger kreeg een aanbod van de Sarnia Sting in de sterke Ontario Hockey League en neemt het vliegtuig terug naar Canada.

Dat heeft Eaters Geleen bekendgemaakt. Het vertrek van de getalenteerde verdediger slaat een nieuw gat in de dit seizoen vooralsnog kwetsbare defensie van de Limburgse Eredivisionist. Eerder deze week trok doelman Honoré Loos zich al terug bij de Eaters, die dit seizoen over een krappe selectie beschikken.

Eaters zegt na rijp beraad te hebben besloten het verzoek van Idema om zijn contract te ontbinden in te hebben gewilligd. Men wil Idema de kans om in de sterke Ontario Hockey League uit te komen niet ontzeggen. Eerder speelde Dan Idema als drie seizoenen voor de Medicine Hat Tigers uit de Western Hockey League, ook een van de toonaangevende jeugdcompetities in Canada.

Idema was min of meer toevallig bij de Eaters beland. Op vakantie in Nederland meldde hij zich zelf in het clublokaal van de Eaters, de Cross Carrousel op de Geleense Rijksweg. Daar meldde hij op zoek te zijn naar bestuursleden. Zijn verblijf in Nederland was vooralsnog van korte duur.

Geleen gaat nu op zoek naar een vervanger voor Idema. Of het hierbij om een Nederlander, een Nederlands-Canadees of een extra import gaat is nog niet duidelijk.