Potm feb2008 bat

27 maart 200800:00

Door Joep Meijsen

Daryl Bat beste in februari

Daryl Bat is de is de IJshockey.com/RBK Hockey Player of the Month over februari. Hij ontving zijn prijs na afloop van de derde finalewedstrijd tussen Tilburg Trappers en Heerenveen Flyers in een stampvol Stappegoor.

IJshockey.com kiest in samenwerking met RBK Hockey voor het tweede seizoen op rij maandelijks de beste speler. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Bat is alweer de derde speler van Tilburg Trappers die dit seizoen in de prijzen valt bij de verkiezing. Eerder dit jaar werden aanvaller Brendan Bernakevitch en verdediger Bjorn Willemse al onderscheiden met de award. Laatstgenoemde was de beste speler over de maand januari.

Daryl Bat speelde met zijn snelheid en doeltreffendheid een beslissende rol in de halve finaleserie tussen Geleen en Tilburg. Vooral in de uitwedstrijden in Glanerbrook toonde de Canadese aanvaller zich een voortdurende plaag voor de defensie van de Limburgers, die het Tilburg bijzonder lastig maakten in de serie.

Bat bleef verschillende spelers nipt voor in de verkiezing, waaronder goalies Frank Novello en Paolo Colaiacovo van respectievelijk Geleen en Tilburg, alsmede John Gordon, Marco Postma en Tim Kelleher van Heerenveen. Ook John Hecimovic van Den Haag kreeg veel punten in een maand waarin logischerwijs de play-off teams het beste scoorden.