22 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Dave Iannazzo naar Cardiff

Oud-Tilburg-aanvaller Dave Iannazzo heeft een nieuwe club gevonden. De geboren Canadees speelt het komende seizoen bij de Cardiff Devils in de hoogste Britse ijshockeyliga.

Dat meldt de officiële website van de Cardiff Devils vandaag. Iannazzo is bij de club aanbevolen door een voormalige teamgenoot bij de universiteit van St. Cloud State, Jon Cullen, die de afgelopen seizoenen in Cardiff speelde.

Iannazzo scoorde vorig jaar 36 doelpunten voor Tilburg Trappers. Daarmee was hij na TJ Caig (57) de meest scorende speler in de Nederlandse competitie. Met 61 punten in het seizoen was hij bovendien de topscorer bij Trappers, met wie hij de nationale beker won. Zijn puntentotaal bracht hem op de zevende plaats van de nationale topscorerslijst. De snelle, wendbare aanvaller kon niet voorkomen dat Trappers voor het eerst in vele jaren de play-offs miste.

De forward is niet de enige in Nederland bekende speler die naar het Verenigd Koninkrijk wisselt. Eerder werd al bekend dat Kyle Schutte van Amsterdam naar Sheffield Scimitars verhuist. Dit team komt op een lager niveau uit. Oud-Amsterdam-aanvaller Dan Tessier komt komend seizoen op het hoogste niveau uit voor Sheffield Steelers, hij speelde vorig seizoen in Zwitserland. Nijmegen-verdediger Kevin Young heeft een nieuwe thuisbasis gevonden bij Hull Stingrays.