Whats App Image 2019 05 02 at 12 40 19

7 januari 202007:50

Door Joep Meijsen

De Hondt vervangt Heutmekers voor Barcelona

De selectie van het Nederlandse ijshockeyteam voor de beslissende wedstrijd in het pre-OKT in Barcelona is op het laatste moment op één plaats gewijzigd. Trappers-aanvaller Reno de Hondt neemt de plaats in van Eaters-forward Luca Heutmekers.

Het Nederlands team vertrekt vanavond naar Spanje om de enkele weken geleden afgelaste wedstrijd tegen Spanje opnieuw te spelen. Die ontmoeting wordt in de middaguren gespeeld, waarna de Nederlandse ploeg direct weer naar huis vertrekt. Het team staat voor de beslissende wedstrijd onder leiding van bondscoach Doug Mason.

In de selectie is kort voor vertrek één wijziging doorgevoerd. Trappers-forward Reno de Hondt neemt de plaats in van Luca Heutmekers van Geleen. Heutmekers was met Justin Evers, Ninho Hessels en Luke Zwartbol één van een kwartet spelers dat morgen zijn debuut voor de nationale ploeg kon maken. De Hondt speelde tot nu toe dit seizoen 17 wedstrijden voor Trappers in de Oberliga Nord, waarin hij goed was voor 10 goals en 14 assists.

De 24-jarige aanvaller speelde afgelopen voorjaar de twee laatste wedstrijden van het wereldkampioenschap in Estland, waarin hij tot één treffer kwam.

De selectie

Goalies

Ian Meierdres (Tilburg)
Martijn Oosterwijk (Heerenveen)

Defense

Ninho Hessels (Tilburg)
Boet van Gestel (Tilburg)
Kilian van Gorp (Tilburg)
Ernesto Klem (Berlijn)
Jordy Verkiel (Tilburg)
Giovanni Vogelaar (Bregenzerwald)
Luke Zwartbol (Nijmegen)

Forwards

Mickey Bastings (Tilburg)
Bartek Bison (Tilburg)
Jonne de Bonth (Tilburg)
Thomas Borgman (Zoetermeer)
Lars den Edel (Heerenveen)
Justin Evers (Den Haag)
Reno de Hondt (Tilburg)
Joey Oosterveld (Den Haag, captain)
Raymond van der Schuit (Nijmegen)
Jord Smit (Heerenveen)
Danny Stempher (Tilburg)
Joy Turpijn (Zoetermeer)
Nick Verschuren (Geleen)