Nimegen Devils 2018 Nick de Jong

2 mei 201908:06

Door Joep Meijsen

De Jong blijft een Devil; Heutmekers en Turcotte Eaters

Geleen en Nijmegen hebben contractverlengingen naar buiten gebracht. De Nijmeegse routinier Nick de Jong plakt er nog een jaar aan vast bij Devils, terwijl Luca Heutmekers komend jaar weer in het shirt van Geleen speelt.

De Jong won met Nijmegen afgelopen jaar de nationale beker en het kampioenschap van Nederland. De 38-jarige international was een jaar lang assistent-coach bij Tilburg alvorens hij twee jaar geleden de schaatsen weer onderbond en weer ging spelen. Afgelopen seizoen had hij in 24 wedstrijden in de Beneliga en play-offs tot negen goals en 39 assists voor ruim twee punten per wedstrijd. De Jong blijft nog twee jaar aan Nijmegen verbonden.

Lees meer over De Jong op de site van Nijmegen >>>

Ook routinier Yan Turcotte blijft op zijn plek. De 35-jarige Canadese statusspeler stapte vorig seizoen na drie jaar in Heerenveen over naar Geleen. Daar speelde hij afgelopen jaar 25 wedstrijden in Beneliga en play-offs met acht goals en twintig assist, alsmede 132 strafminuten. De club verlengde ook met Luca Heutmekers, 26-jarige aanvaller had vorig jaar een goal en twee assists met twintig strafminuten in 23 wedstrijden.

Lees hier meer over de contractverlenging voor Yan Turcotte >>>