Nl dejong incamera 0708

22 juli 200800:00

Door [email protected]

De Jong naar Heerenveen

Nick de Jong heeft in Heerenveen Flyers een nieuwe werkgever gevonden. De Nederlands international tekende een contract voor één jaar bij de verliezend finalist om het kampioenschap van afgelopen seizoen.

'Ik ben erg blij met de komst van De Jong', zegt Flyers-coach Chris Eimers tegenover IJshockey.com. 'Een positie die was voorbestemd voor een import wordt nu ingevuld door één van de beste Nederlandse verdedigers. Nick heeft met Nijmegen en Amsterdam diverse kampioenschappen gewonnen. Die ervaring heeft Heerenveen hard nodig.'

De Jong kwam afgelopen week onverwacht op de transfermarkt terecht. De 27-jarige verdediger kon zich niet vinden in de aanpak van de nieuwe coach van Nijmegen, Frank Gentges. De Nijmegenaar speelde vrijwel zijn hele leven in zijn geboortestad. Alleen in 2003-04 speelde hij in Amsterdam, terwijl hij het seizoen 2007-08 in Frankrijk begon. Na zijn terugkeer bij Nijmegen droeg hij afgelopen seizoen vier goals en 14 assists bij, om als tweede clubtopscorer te eindigen.

'Nick was tijdens het afgelopen WK de enige speler die bij Oranje een positieve plus/minus had', vervolgt Eimers. 'Ik ken hem - vooral als tegenstander - uit mijn eigen Amsterdam- en Oranjetijd. Het was voor mij een heel makkelijke beslissing toen ik hoorde dat hij niet verder wilde ijshockeyen in Nijmegen.'

De Jong is momenteel bezig met het opzetten van een eigen bedrijf in Nijmegen, maar zal in Heerenveen gaan wonen.

Heerenveen trok eerder al ex-Nijmegenaar Bert van den Braak aan. De club verlengde de contracten van imports Tim Kelleher, John Gordon en Michael Nason, terwijl Arthur Fritch, Josh Reber en TJ Kelley werden aangetrokken. De broers Eric en Jacco Landman verdedigen komend seizoen ook weer de kleuren van Heerenveen.