Daniel Sprong viert doelpunt tegen Philadelphia
Daniel Sprong viert doelpunt tegen Philadelphia — © Instagram Washington Capitals

15 maart 202107:42

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Sprong scoort, Trappers komt dichterbij, dubbel verlies Dalhuisen

Tilburg Trappers kwam zonder te spelen iets dichterbij koploper Hannover, Daniel Sprong heeft een point streak van 3 wedstrijden, met twee goals en Mike Dalhuisen ging twee keer onderuit.

Daniel Sprong I

Daniel Sprong scoorde afgelopen week twee keer namens de Washington Capitals. Hij was op 9 maart succesvol tegen de New Jersey Devils. In een 2 op 1 samen met Alex Ovechkin schoot de in Amsterdam geboren aanvaller zelf raak tegen de New Jersey Devils.

Daniel Sprong II

Op 14 maart tegen Philadelphia was Sprong opnieuw succesvol. Deze keer opende hij de score namens Washington in het duel tegen de Philadelphia Flyers. Zijn vijfde treffer van het lopende NHL-seizoen en dus zijn tweede in drie wedstrijden. Sprong startte in de tweede lijn van de Capitals met Evgeny Kuznetsov en Jakub Vrana. De Capitals wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 5-4.

Daniel Sprong III

De treffer tegen Philadelphia was zijn vijfde van het seizoen en het 24e doelpunt van zijn loopbaan. In de wedstrijd tegen Philadelhpia van 11 maart pikte hij ook nog een assist op, waardoor Sprong nu een point streak van 3 wedstrijden heeft lopen. Hij heeft nu zestien wedstrijden gespeeld voor de Capitals dit seizoen, het meeste sinds het seizoen 2018-19, toen hij 47 keer in actie kwam voor de Anaheim Ducks. Hieronder nog even de radio-call van zijn treffer.

Oberliga I

Tilburg Trappers kwam vanwege corona niet in actie dit weekeinde, maar de ontmoeting komende woensdag tegen Hamburg staat vooralsnog op de agenda. Problemen zijn er ook bij de Herforder EV, die ook een bevestigd coronageval hebben, waarna bij hertesten van andere spelers meer positieve tests volgden. Daarom werd de quarantaine van Herford verlengd.

Oberliga II

Zonder zelf te spelen kwam Tilburg wel dichterbij koploper Hannover Scorpions. De ploeg uit de Hanzestad won op vrijdag de uitwedstrijd bij Diez-Limburg, maar leed op zondag een nederlaag in overtime tegen Rostock Piranhas. John Dumbar scoorde in de extra tijd de winnende treffer voor Piranhas.

Oberliga III

Tilburg is nu Scorpions in puntpercentage genaderd tot op 0,25 punten en heeft zelf een voorsprong van 0,18 punten ten opzichte van nummer drie Halle. Hamburg, Herne en Erfurt zijn de andere ploegen op plaatsen die rechtstreeks toegang geven tot de play-offs.

Mike Dalhuisen

Het HK Poprad van Mike Dalhuisen tumbelde naar de derde plaats op de ranglijst van de Extraliga in Slowakije. Op vrijdag werd de wedstrijd tegen middenmoter Kosice met 5-2 verloren, waarna de topper tegen Zvolen op zondag met 4-6 verloren ging. Dalhuisen pikte een assist op in het weekend.