Archieffoto Tilburg tegen Leipzig
Archieffoto Tilburg tegen Leipzig — © Arie Leeuwesteijn

1 februari 202107:32

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Trappers zet zegereeks voort

Tilburg Trappers blijft de opmars in de Oberliga Nord voortzetten met een ruime zege in Leipzig. Nardo Nagtzaam tekende weer voor een goal en een assist in de overwinning van zijn ploeg, Mike Dalhuisen kende een minder succesvolle zondag, terwijl Guus van Nes zijn wedstrijd afgelast zag worden.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers heeft de zegereeks in de Oberliga Nord uitgebreid naar zes met een 3-7 overwinning in Leipzig. Reno de Hondt scoorde twee keer en had een assist, Ties van Soest tekende voor een goal en twee assists en ook Kevin Bruijsten, Raymond van der Schuit, Diego Hofland en Max Hermens kwamen tot scoren voor Trappers. De ploeg van Bo Subr liep in de eerste tien minuten van het duel via goals van Hofland, Bruijsten en De Hondt al uit naar een 0-3 voorsprong en speelde zich van daaruit naar een zorgeloze zege. Het is de zesde winst op rij voor Tilburg Trappers, dat voor het laatst op 10 januari verloor. Komend weekeinde staan wedstrijden tegen Hamm en Herne op het programma.

Tilburg Trappers II

Trappers staat met een puntgemiddelde van 2,04 op de tweede plaats in de Oberliga Nord, ruim achter Hannover Scorpions. Die ploeg heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. Saale Bulls Halle is met 1,96 de nummer drie, terwijl Hannover Indians met 1,78 op de vierde plaats staat. Onderaan de ranglijst staan nieuwkomers Herforder EV en Hammer Eisbären met 0,58.

Tilburg Trappers III

Diego Hofland is nog altijd de topscorer bij Tilburg Trappers met inmiddels 22 goals en 16 assists in 26 wedstrijden. Reno de Hondt zit op 11 goals en 20 assists. De meeste assists zijn er voor Max Hermens, die bijdroeg aan 22 goals.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam droeg een goal en een assist bij aan de 4-0 overwinning van EC Peiting tegen Passau Black Hawks in de Oberliga SĂĽd. De geboren Nijmegenaar scoorde daarmee zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Met 31 punten in 21 wedstrijden is hij met afstand clubtopscorer. Peiting staat dankzij een recente opmars nu ruimschoots op een plek die recht geeft op deelname aan de voorronde van de play-offs.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen had vier schoten op doel, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg zondag met 3-4 onderuit ging tegen Kosice. Poprad staat door het verlies nu met 72 punten uit 36 wedstrijden op de tweede plaats op het hoogste niveau in Slowakije, drie punten achter koploper Zvolen en drie punten voor op Slovan Bratislava, dat nog wel een wedstrijd in de hand heeft.

Guus van Nes

Guus van Nes kwam afgelopen weekeinde niet in actie met Quinnipiac Bobcats op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten. De aanvaller van Oranje zou afgelopen zaterdag in actie komen tegen de LIU Sharks (Long Island), maar die ontmoeting werd afgelast omdat een speler van de tegenstander positief was getest op corona. Komend weekeinde staat een dubbel tegen St. Lawrence Saints op het programma.