Flyers vincent skate 0809

5 februari 200900:00

De Paul Vincent Show in Thialf

Paul Vincent liet weer eens zijn kwaliteiten zien in Thialf. De aanvaller scoorde viermaal tegen Eindhoven Kemphanen en leidde daarmee zijn Heerenveen naar een 4-3 overwinning. De winnende treffer van Vincent viel in overtime.

Vorig jaar kende Paul Vincent een matig seizoen. De aanvaller maakte tussentijds een overstap van Amsterdam naar Den Haag maar kwam bij Hijs niet in de buurt van zijn normale niveau. Chris Eimers haalde Vincent dit seizoen uit Noorwegen waar Vincent in de eerste divisie speelde. Dit seizoen kunnen de Nederlandse fans weer smullen van Vincent die inmiddels al twintig punten heeft verzameld in acht wedstrijden.

Donderdagavond kwam Eindhoven Kemphanen op bezoek in Thialf voor een belangrijke wedstrijd. Gezien de kleine verschillen op de ranglijst zijn alle resterende wedstrijden belangrijk. De enige ploeg die nergens meer voor speelt is Utrecht Dragons. Heerenveen leek na veertig minuten spelen op donderdagavond een grote slag te slaan. Vincent opende de score voor Heerenveen na achttien minuten in de eerste periode. In de tweede periode tilde Vincent met twee powerplaygoals de stand naar 3-0.

Flyers was de bovenliggende partij maar dat beeld draaide compleet om in de laatste periode. Eindhoven kwam sterk terug en profiteerde van het feit dat Heerenveen verzuimd had om verder afstand te nemen in de eerste veertig minuten. Dominik Rozman scoorde na vier minuten in de derde periode met een backhandschot de eerste Eindhovense treffer.

Die stand bleef lang staan maar een straf tegen Bert van den Braak bracht Eindhoven weer terug in de wedstrijd. Van den Braak kreeg maar liefst vier minuten plus een misconduct. Eindhoven nam gretig gebruik van de daaropvolgende powerplay. Eerst was het Kevin Galerno die in de 59e minuut de 3-2 aantekende. Coach Leo van den Thillart zette alles op alles en haalde ook goalie Anthony naar de kant in ruil voor een extra aanvaller. Die tactiek leverde bijna meteen ook de 3-3 op. Verdediger Brent Patry schoot de gelijkmaker binnen en zorgde daarmee voor een belangrijk punt voor Kemphanen.

In de overtime greep Heerenveen alsnog de twee punten. Paul Vincent maakte op sublieme wijze de winnende treffer. De Amerikaan slalomde door de Eindhovense verdediging en liet uiteindelijk ook goalie Anthony kansloos. Heerenveen komt door de winst in overtime op de zevende plaats met vijfentwintig punten. Eindhoven passeerde door het behaalde puntje Groningen op de ranglijst en staat nu vijfde met achtentwintig punten.