Div teams 0809

11 februari 200900:00

Door Joep Meijsen

De Tuesday Round-up week 19

De Tuesday Round-up nu op woensdag. Sorry. Maar wel met veel leuke onderwerpen zoals de eerste Nederlandse ijshockeyer met zijn eigen kledinglijn, de stoere play-off-houding van Jan Jaap Natte, het conflict tussen Eindhoven en Tilburg en een nieuwe strafbankkoning.

Vanavond twee wedstrijden in de eredivisie. Heerenveen ontvangt Amsterdam, terwijl Geleen op bezoek gaat in Tilburg. In de strijd om het thuisvoordeel in de play-offs is het voor zowel Flyers als Eaters heel belangrijk om punten te pakken. Duidelijk is echter wel dat pas komend weekeinde de definitieve beslissingen vallen. De eerste en tweede plaats op de ranglijst zijn echter al zeker voor respectievelijk Tilburg en Den Haag. Ook is duidelijk dat Eindhoven en Amsterdam aan de play-offs zullen beginnen zonder thuisvoordeel.

Marco Postma is waarschijnlijk de eerste Nederlandse ijshockeyer met een eigen kledinglijn. De collectie bestaat voorlopig uit een trainingspak, windjack, sweater en ijshockeytassen, waarbij er plannen zijn om deze later verder uit te breiden. De opbrengst moet onder meer worden gebruikt voor de organisatie van een zomerkamp voor ijshockeyers in Heerenveen, dat Postma wil organiseren. Binnenkort zal de collectie te koop zijn via een webshop op de eigen site van Postma.

Den Haag-aanvaller Jan Jaap Natte heeft nog steeds last van de dubbele kaakfractuur die hij eerder dit jaar opliep. ‘In het ziekenhuis zeiden ze dat het na twee maanden weer goed zou zijn, maar ik heb er vorig weekeinde weer een tikkie tegen gehad. Het voelt weer niet goed. Ik heb twee platen in mijn kaak en het lijkt wel of er daarvan één verschoven is', zegt hij in de lokale editie van Algemeen Dagblad. Natte denkt er echter niet over om terug te gaan naar het ziekenhuis. ‘De play-offs komen eraan en die wil ik voor geen goud missen. Ja zeg, ik zie het al voor me. Zo'n witte jas die zegt: meneer Natte, uw seizoen is voorbij.'

Eindhoven Kemphanen maakte vorige week bekend de contracten met drie spelers te hebben verlengd. Robbert Maas, Reinier Staats en Jeffrey Melissant werden voor de komende twee jaar vastgelegd. Daarmee telt de selectie voor volgend jaar al vijf spelers. Eerder tekenden doelman Matt Anthony en aanvaller Tyler Hilbert voor volgend seizoen. Ook coach Leo van den Thillart en zijn assistent Cornel van den Thillart zijn de komende twee jaar actief in Eindhoven.

De contractverlengingen werden niet overal met gejuich begroet. Volgens Tilburg Trappers schendt Eindhoven met de contracten een overeenkomst met Trappers. Daarbij zouden beide teams aan het eind van het seizoen de kans krijgen om hun plannen te ontvouwen aan de spelers. Trappers trekt hierdoor een streep door de samenwerking met Eindhoven, zo zegt René de Hondt van Trappers in Brabants Dagblad. Tilburg is daarbij vooral kritisch over de rol van bondscoach Tommie Hartogs.

Voor de tweede keer dit seizoen moest de politie in Den Bosch opdraven bij een jeugdwedstrijd van de lokale ijshockeyclub. De wedstrijd liep tegen het einde helemaal uit de hand, waarbij stevig werd gevochten. De wedstrijd werd gevolgd door camera's van de lokale omroep Boschtion. De beelden zijn opgevraagd door zowel de politie als de Nederlandse IJshockeybond. Eerder al liep een wedstrijd tussen de jeugd van Den Bosch en Den Haag uit de hand.

Nijmegen Devils geeft komende zondag gratis toegang voor de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen Utrecht. De ploeg heeft verder een verzoek ingediend bij de Nederlandse IJshockeybond om niet op woensdag 18 februari thuis te hoeven spelen voor de play-offs. Dan wordt namelijk de wedstrijd tussen NEC en Hamburger SV in de UEFA Cup gespeeld. De club hoopt als het bij de eerste vier in de competitie eindigt op vrijdag 20 februari te beginnen aan de best-of-three.

Ook Heerenveen Flyers heeft volop publieksacties. In februari hebben alle kinderen tot twaalf jaar gratis toegang tot de wedstrijden. Daarnaast mogen kinderen tussen de dertien en zestien jaar voor vier euro naar binnen (vijf euro tijdens de play-offs). Voor de wedstrijd van vanavond tegen Amstel Tijgers kunnen seizoenkaarthouders bovendien een introducé meenemen. Meer informatie op de website van de Flyers.

Andrew Derton van Geleen heeft voorlopig afstand moeten doen van zijn status als strafbankkoning. Brian Mullally van Den Haag pakte afgelopen weekeinde veel meer strafminuten en staat daarmee nu op 184. Derton moet het doen met vier strafminuten minder. Intussen zet de kampioen van vorig jaar zijn opmars voort. Casey van Schagen steeg vorige week van twintig naar negen en staat intussen alweer op de zesde plek met 136 strafminuten. Veertien dagen geleden zat hij nog maar op 80.