Kemphanen tvopname kleedk 0

18 november 200800:00

Door [email protected]

De Tuesday Round-up week 7

De eerste proefopnames voor een gloednieuw ijshockeyprogramma zijn gemaakt, Jacco Landman vierde bij zijn comeback een feestje en Jan Bohac kon de geboorte van zijn eerste kindje melden. Dat, en nog veel meer, in deze editie van de Tuesday Round-up.

Afgelopen zondag zijn door productiemaatschappij Eyeworks de eerste opnames gemaakt voor de pilot van een ijshockeyprogramma. Met vijf camera's werd de wedstrijd tussen Eindhoven Kemphanen en Nijmegen Devils gevolgd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een interview gehouden met de top goalgetter in de bekercompetitie, TJ Sakaluk.

Eindhoven had zich goed voorbereid op de opnames. Toegang tot de hal was gratis, wat mede leidde tot een opkomst van bijna 1.900 fans. Daarnaast was er een fraaie lichtshow geregeld en een aangepaste opkomst van de spelers.

Op 28 november zal Eyeworks aanwezig zijn bij de wedstrijd tussen Den Haag en Tilburg. De opnames van de twee wedstrijden worden dan verwerkt tot een pilotprogramma, waarmee de clubs de benodigde sponsoren gaan proberen te werven. Het is de bedoeling dat er vanaf januari een wekelijkse ijshockeyprogramma op een Nederlandse televisiezender gaat komen.

Verdediger Jacco Landman is zondag in Thialf gehuldigd, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Den Haag. De veteraan speelde die dag zijn 550e wedstrijd voor Heerenveen. Landman capituleerde in die ontmoeting met zijn ploeg pas na penaltyshots voor Den Haag.

Coach Chris Eimers denkt dat Flyers veel baat heeft gehad bij de internationale break. In de Leeuwarder Courant zegt hij dat zijn ploeg 'conditioneel en vooral tactisch een inhaalslag' kon maken. Eimers meldt verder dat hij binnen een week voormalig Flyer en ex-Eater Jamie Visser hoopt te kunnen verwelkomen in de selectie.

Jan Bohac moest zondag de wedstrijd van Den Haag in Thialf missen, omdat de vrouw van de grote Tsjechische aanvaller op het punt stond te bevallen van hun eerste kindje. Baby Bohac is inmiddels ook geboren en alles gaat goed met de kleine. Het is een jongetje geworden en hij heet David.

Intussen houdt HYS het hart vast voor de blessures van John Hecimovic en Josh Mizerek. De twee vielen zondag geblesseerd uit en de kwetsuren zien er potentieel serieus uit. Er zou deze week meer duidelijkheid moeten komen omtrent hun situaties. Marcel Bruinsma wordt in het weekend van de 28e weer terugverwacht in de opstelling.

Sinds afgelopen weekend heeft de Nederlandse competitie een nieuwe strafkoning. Nijmegen Devils captain Jesse Baraniuk schreef 22 strafminuten bij op zijn conto en schoot daarmee met stip door naar de eerste plaats. Met 74 strafminuten staat hij nu zeven minuten voor op de oude lijstaanvoerder, Bart van Roosmalen van Utrecht. Die bleef afgelopen weekend in twee wedstrijden uit de strafbank.

Het Nederlandse scheidsrechterskorps heeft vrijdag de nieuwe outfits in gebruik genomen. De gerestylede shirts zijn geleverd door kledingbedrijf Ben Barton, de nieuwe sponsor van de referees. Elke arbiter heeft zijn of haar naam groot achterop het shirt staan, wat de herkenbaarheid zeker verhoogt.

3032262513_9136ae21e3.jpg?v=0

In België is de 'delaying the game' straf aangepast. Vanaf nu wordt geen twee minuten straf meer uitgedeeld voor het over de boarding schieten van een puck, terwijl hier - mits vanuit het verdedigingsvak geschoten - onder de IIHF-regels een automatische straf van twee minuten voor staat.

De regel wordt al enige tijd internationaal bediscussieerd, mede doordat deze een belangrijke rol speelde in de WK-finale tussen Canada en Rusland begin dit jaar. In België speelt echter waarschijnlijk ook mee dat er nog vrij veel hallen zijn zonder plexiglas op de boarding, waardoor de puck er makkelijker overheen vliegt.