Div teams 0809

25 november 200800:00

Door Joep Meijsen

De Tuesday Round-up Week 8

De magische transferdeadline nadert, een nieuwe doelman voor Nijmegen, een boze Frank Versteeg, de terugkeer van een oude bekende en een gestaakte wedstrijd met arrestaties. Dat en nog veel meer in alweer de achtste editie van de Tuesday Round-up.

De magische deadline van 1 december nadert. Dat is de uiterste datum waarop Nederlandse clubs nieuwe spelers kunnen aantrekken. Daarna kan dit alleen nog door een gecontracteerde import in te wisselen. Naar verwachting zal in ieder geval Geleen de komende dagen nog met nieuws komen. Teammanager Maurice Nelissen zei zondag hard aan het werk te zijn onder meer vervanging voor de weggestuurde KC Timmons aan te trekken.

Nijmegen Devils heeft een nieuwe doelman. Het gaat om de 26-jarige Corey Wogtech, die eerder dit seizoen bij Turnhout voor de lat stond. Wogtech zwierf de afgelopen seizoenen door de lagere Noordamerikaanse profliga's zonder ergens een basisplaats af te dwingen. Wogtech geniet enige bekendheid als goalie als maker van een aantal instructievideo's die op YouTube te zien zijn. Wogtech was de derde doelman op proef bij Nijmegen na Jay Chrapala en Peter Vetri. Die laatste is de nieuwe doelman van Turnhout.

De bekercompetitie nadert het laatste speelweekeinde, waarin ook tevens de laatste beslissingen moeten vallen. Zo moet Geleen vanavond winnen van Tilburg Trappers en vervolgens hopen dat zowel Den Haag als Groningen afrekenen met concurrent Amsterdam. Ook het thuisvoordeel in de halve finales is nog grotendeels open. Tilburg, Nijmegen en Den Haag strijden daarom, waarbij het grotendeels tussen Nijmegen en Den Haag gaat. Het gat tussen deze twee ploegen is slechts één punt.

Coach Frank Versteeg van Utrecht Dragons kan geen vrede hebben met de reeks nederlagen van zijn ploeg. Hij wijt het aan de mentaliteit van de spelers. ‘Verwende kereltjes zijn het. Ze spelen alsof het een hobby is. Dat kan in de eerste divisie, maar niet in de eredivisie. Ze hebben geen vertrouwen of niks, zijn gewoon bang om gecheckt te worden. Eén, twee doelpunten tegen en de koppies gaan hangen. Ik verwacht juist dat ze met meer inzet gaan spelen als het tegenzit. Niet dus', zegt hij in het Algemeen Dagblad. Ruimte voor tussentijdse versterkingen biedt de begroting van Utrecht volgens de krant niet.

De wedstrijd tussen de U17-teams van Den Bosch en Den Haag afgelopen zaterdag is fors uit de hand gelopen. Volgens de Brabantse politie gingen ouders van de sportende kinderen massaal met elkaar op de vuist. Meerdere politie-eenheden moesten ingrijpen. In totaal zijn er zes verdachten aangehouden, waarvan vier uit Den Haag, één uit Schijndel en één uit Alkmaar. De wedstrijd is niet uitgespeeld. Den Bosch heeft besloten voorlopig geen wedstrijden in Den Haag te spelen.

Koen Hermans gaat toch weer ijshockeyen. De voormalige speler van onder meer Geleen, Nijmegen en Tilburg had zijn loopbaan afgelopen seizoen beëindigd omdat hij de sport niet meer combineren met zijn werk bij een broodjesbar in Oevel. De afgelopen jaren speelde Hermans in Leuven, maar hij hervat zijn loopbaan bij Herentals. Afgelopen weekeinde vierde hij zijn rentree.

De volle ziekenboeg van Tilburg Trappers van de afgelopen weken is weer leeg. Afgelopen weekeinde maakten de lang geblesseerde verdedigers Rody Jacobs en Tony Bergin hun rentree in de eredivisie. Dit is niet alleen een voordeel. Coach Larry Suarez in Brabants Dagblad: ‘De consequen¬tie daarvan is dat iedereen minder ijstijd krijgt. Daar moeten ze ook mee leren omgaan.' Volgens de krant had vooral Max van Lieshout het hier afgelopen weekeinde niet makkelijk mee. ‘Voor zover er al een probleem was, hebben we dat uitgesproken', aldus Suarez.

De verzorgers in Den Haag zullen onderhand jaloers kijken naar hun collega's in Tilburg. De inzetbaarheid van een handvol spelers blijft door verschillende blessures twijfelachtig. Het gaat daarbij om John Hecimovic, Marcel Bruinsma, Josh Mizerek, Jan Bohac, James Easter en sinds vrijdagavond zelfs Jimmy Raats. Omdat Casper Swart vrijdag tegen Groningen het doel verdedigde, stonden er slechts vijf imports op het ijs voor Den Haag.

De doeltreffendste lijn van de bekercompetitie is die van Taggart Desmet, Lance Monych en Matt Smith van Tilburg Trappers. Het trio passeerde afgelopen weekeinde de grens van vijftig doelpunten, dat is 60 procent van de goals van Tilburg. In totaal sprokkelde het drietal al 107 punten bij elkaar in maar dertien wedstrijden, meer dan acht punten per wedstrijd. De penaltykoning in de Nederlandse competitie is op dit moment Jesse Baraniuk van Nijmegen met 78 strafminuten in 14 wedstrijden.