Div teams 1112

9 november 201110:02

Door [email protected]

De Wednesday Roundup Week 6

De Roundup komt voor de verandering eens op de woensdag. Deze keer met nieuws over een transfer, een imago-onderzoek, snorren, een Heerenveense wethouder en nog veel meer.

Angelo van Hulten is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Amsterdam Capitals. De aanvaller keert vanwege zijn werk terug naar Tilburg Trappers. Van Hulten is werkzaam bij Sligro en kan bij het distributiecentrum van dit bedrijf in Brabant een vaste aanstelling krijgen. De forward was juist aan het begin van dit seizoen naar Amsterdam gewisseld op zoek naar meer ijstijd in de eredivisie. Van Hulten speelde in totaal negen wedstrijden voor Amsterdam, waarin hij een assist en zes strafminuten op zijn naam bracht.

Trappers-coach Theo van Gerwen denkt dat de goede resultaten van afgelopen weekeinde het gevolg zijn van een aantal factoren. 'Bij een aantal spelers van ons is dit weekeinde echt het kwartje gevallen. Het besef dat goed ijshockeyen vooral draait om goed verdedigen, niet om goed aanvallen. Als je in een wedstrijd maar twee goals tegen krijgt, win je 'm. Dat hebben we dit weekeinde bewezen', zegt hij in Brabants Dagblad. Het blessureleed was daarbij niet alleen vervelend. Van Gerwen: 'Door al die blessures krijgt de tegenstander onbewust het gevoel dat ze toch wel winnen.'

Zijn collega Chris Eimers van Geleen had in De Limburger ook een verklaring voor de nederlaag. 'De jongens misten het karakter om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tilburg speelde volgens een concept en voerde dat gewoon beter uit dan wij. Zo simpel is het', zegt hij. Verdediger Erik Tummers was het daarmee eens. 'Tilburg heeft het erg goed gespeeld. Ze hebben ons laten komen. Wij gingen daar in mee en uiteindelijk gingen er veel kleine dingen fout. En dat maakt het verschil', liet hij optekenen in de regionale krant.

De spelers van Utrecht Dragons doen deze maand mee aan de wereldwijde campagne tegen prostaatkanker. De club wil zo veel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel door het laten staan van de snorren. Onder het motto Movember scheren de spelers van de selectie zich een maand niet, waarbij door middel van donaties geld wordt gegenereerd. Vorig jaar leverde het van Australische initiatiefnemers afkomstige project in Nederland 120.000 euro op. Afgelopen jaar deden er ruim duizend Nederlanders mee aan Movember.

Oud-doelman Stephane Cesar van Nijmegen en Heerenveen is onderdak. De goalie uit Gatineau heeft zich een plek in het doel verworven bij Marquis de Saguenay uit de LNAH, een regionale semi-profcompetitie in het Franstalige gedeelte van Canada. De nieuwe club van Cesar speelt zijn wedstrijden in een plaats vlakbij Chicoutimi op ongeveer drie uur rijden van Quebec City. De LNAH staat bekend als de ruigste ijshockeyliga ter wereld.

De man die afgelopen seizoen Cesar bij Heerenveen verving heeft ook weer een club. Wylie Rogers heeft een contract getekend bij Rio Grande Killer Bees in de CHL. Voor zijn Europese avontuur speelde Rogers daar ook al twee seizoenen. Hij wordt daar een teamgenoot van oud-Eredivisionisten AJ Mikkelsen en Scotty Balan.

De Heerenveense wethouder Coby van der Laan zal haar eerste ijshockeyervaring niet snel vergeten. De 58-jarige politica ging samen met haar collega's in het college in het kader van teambuilding een potje ijshockeyen. Als doelvrouw ging ze echter stevig onderuit en knalde met haar gezicht tegen de ijsvloer. 'Ik heb een flinke smak gemaakt. Ik was bang dat het jukbeen gebroken was, maar uit de foto bleek dat het slechts zwaar gekneusd is. Ik heb dus geluk gehad', zegt ze in de regionale media.

Het Nederlands team opent zaterdag om 20.00 uur het vierlandentoernooi in het Poolse Sanok met een wedstrijd tegen het gastland. Op zondag wordt het toernooi om 14.00 uur weer afgesloten met een wedstrijd tegen de Roemeense nationale ploeg. Het toernooi wordt het eerste onder leiding van de nieuwe bondscoach Larry Suarez.

Gisteren werd de selectie bekendgemaakt. Daar is sindsdien HYS Den Haag verdediger Jurryt Smid nog aan toegevoegd. Jason Visser en Raphael Joly moeten helaas verstek laten gaan, waardoor de selectie nog smaller wordt dan aanvankelijk gedacht.

International Jamie Schaafsma is het seizoen in de Italiaanse tweede divisie goed begonnen. De speler van Gardena verzamelde in dertien wedstrijden tot nu toe vier goals en twaalf assists voor ruim een punt per wedstrijd. Met de hele club gaat het echter vooralsnog minder. Het team van Schafsma staat met vijftien punten voorlopig voorlaatste in de serie A2, al zeventien punten achter koploper Egna. Zijn voormalige teamgenoot Brad Smulders staat voorlopig zevende op de topscorerslijst van de FHL. Namens 1000 Island Privateers pikte hij in vier wedstrijden voorlopig vier goals en acht assists op, voor een gemiddelde van drie punten per wedstrijd. Zijn team is na vier wedstrijden de ongeslagen koploper.

Afgelopen week werd het onderzoek naar de vliegramp waarbij heel het team van het Russische Yaroslavl Lokomotiv om het leven kwam afgerond. Uit het rapport van de Russische luchtvaartdeskundigen blijkt dat een piloot bij de start per ongeluk de remmen heeft geactiveerd. In combinatie met een poging het toestel te laten stijgen heeft dit geleid tot de crash. Van de 44 inzittenden overleefde slechts Ă©Ă©n van de bemanningsleden de crash.

Voor de tweede week op rij is er in de Eredivisie een nieuwe Strafbankkoning. Matt Korthuis van Den Haag liep het afgelopen weekeinde tegen de nodige strafminuten op en staat met 73 minuten in 10 wedstrijden nu bovenaan. Zijn voorsprong op Bill Horton van Leuven bedraagt twaalf minuten. Joey Sides van Heerenveen is met 54 strafminuten de nummer drie, terwijl Tobias Kathan van Amsterdam is opgerukt naar de vierde plek met 51 strafminuten. Joep Vercammen van Herentals completeert de top vijf met 49 minuten. Komend weekeinde komen alleen de Belgische teams in de bekercompetitie in actie.