31 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

De Wit weer een Trapper

Simon de Wit keert terug bij Tilburg Trappers. De international kiest voor zijn gezin en wil dichter in de buurt van zijn woonplaats Eindhoven gaan spelen.

Dat meldt de website van Amsterdam. De transfer is inmiddels door Tilburg Trappers bevestigd. De Wit speelde drie seizoenen in Amsterdam, waarbij hij twee landstitels en twee nationale bekers binnensleepte. De overgang naar Tilburg is een terugkeer naar de club waarvoor hij tussen 1997 en 2003 speelde. Hij tekende een contract voor Ă©Ă©n jaar met een optie voor een tweede seizoen.

De Wit gaat op 6 juli trouwen met zijn zwangere vriendin Angelique. 'De keuze is dus puur ingegeven door privé-omstandigheden. Ik heb het prima naar mijn zin gehad in Amsterdam, ijshockey-technisch was er geen reden om te verkassen. Ik wil gewoon in de gelegenheid zijn om het kind op te voeden. De afstand Amsterdam-Einhoven is dan te groot', aldus De Wit in een toelichting op zijn keuze.

Afgelopen seizoen scoorde Simon de Wit achttien goals en kwam hij tot 24 assists. Met de 42 punten was hij de nummer zes op de topscorerslijst van Amsterdam. In de play-offs kwam hij slechts tot twee assists.

De international, die vorig seizoen de grens van honderd wedstrijden voor de nationale ploeg overschreed, is de derde nieuwkomer bij de Brabantse eredivisionist. Eerder al werd de komst van de Canadezen Daryl Bat en Jeff Burgoyne. De ploeg is nog op zoek naar aanvallers en mogelijk nog defensieve versterking uit het buitenland.

General Manager Theo van Gerwen van Tilburg Trappers meldde onlangs tegenover Trappers Media dat de club bezig is geweest met het aantrekken van topscorer TJ Caig. Deze transfer is echter afgeketst omdat Caig op een hoger niveau wilde spelen. Trappers heeft contacten met verschillende mogelijke imports. De club heeft ook nog geen naam van een nieuwe coach bekendgemaakt.