12 juli 200500:00

Door Joep Meijsen

Dean Byvelds naar Wolves

Den Haag Wolves heeft de Nederlandse Canadees Dean Byvelds van Geleen aangetrokken. Daarnaast heeft Jesse Heerema zijn contract met de Haagse eredivisionist met een jaar verlengd.

Dat meldt Den Haag Wolves in een persbericht. De 21-jarige Byvelds debuteerde afgelopen seizoen in de Nederlandse competitie bij Geleen. In 38 wedstrijden kwam hij tot elf goals en 26 assists. Daarmee eindigde hij op de zesde plaats op de topscorerslijst bij de Limburgers.

De op 21 september 1983 geboren Byvelds is afkomstig uit Chesterville in Canada en speelde iets meer dan twee seizoenen in de beste jeugdliga ter wereld, de OHL, voor de Barrie Colts en de Sault-Ste.-Marie Greyhounds. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor de Wellington Dukes op een lager niveau. Na het komende jaar is Byvelds beschikbaar voor het Nederlandse team.

Jesse Heerema kwam afgelopen seizoen gedurende de competitie bij de selectie van Den Haag, na een seizoen bij de Missouri River Otters in de Amerikaanse profcompetitie United Hockey League. Daarvoor kwam hij Ă©Ă©n seizoen uit voor Amsterdam. In 21 wedstrijden voor de Wolves kwam hij uit op elf goals en zeven assists met 39 strafminuten.

Volgens Wolves-voorzitter Louis Verreijen is de selectie met deze aanwinsten compleet. 'Hiermee gaan we het nieuwe seizoen in. Misschien dat we in december nog iets aan de defensie doen, maar dat is van later zorg.'

Goalies: Brock McGillis, Peter Seton, Victor Boutrs Girgis.

Defense: Dennis Jonker, Dave Stappershoef, Job den Dulk, Michal Minarech, Niels Leeuwenkamp, Patrick Finnegan, Tim Willis.

Forwards: Andri Salomonson, Allen van Bentem, Dean Byvelds, Jimmy Raats, Joy Turpijn, Marijn den Dulk, Sven Karsson, Pavlo Shtefan, Tyler Middlebrook, Tristan Senior, Jesse Heerema.