NHL DEL dusseldorf logo

6 november 200600:00

DEG Metro Stars wint derby

De opmars van Krefeld kwam gisteren tot een einde. Na een fraaie reeks moest Krefeld zijn meerdere erkennen in streekgenoot Düsseldorf. Hamburg won eindelijk weer eens zodat coach Mike Schmidt voorlopig nog mag blijven.

Krefeld kwam sterk uit de kleedkamers in het eigen Königpalast. In de eerste periode was Krefeld heer en meester in de derby. Vele aanvallen en vele kansen werden echter allemaal geneutraliseerd door goalie Jamie Storr die uitgroeide tot de man van de wedstrijd. Zelfs met twee spelers van Dusseldorf op de strafbank wist Krefeld niet tot scoren te komen.

Goalie Jamie Storr, de man van de wedstrijd voor Düsseldorf.

Als je als ploeg zoveel kansen mist dan geldt de ongeschreven wet in de sport dat de andere partij wel weet te scoren. Na net iets meer dan een half uur spelen opende Sean Brown de score. De treffer zorgde er ook voor dat Dusseldorf beter in de wedstrijd kwam en een aantal minuten later verdubbelde Tore Vikingstad de voorsprong.

Dusseldorf besliste de wedstrijd in de 52e minuut door voor de derde maal te scoren. Ditmaal was het Patrick Reimer die met een schot in de linkerhoek goalie Reto Pavoni kansloos liet. De fans van Dusseldorf kregen het toch nog benauwd in de laatste vijf minuten. Richard Pavlikovsky scoorde op aangeven van Alexander Selivanov eerst de 1-3 en twee minuten voor tijd maakte Lynn Lyons zelfs de 2-3.

Helaas voor de thuisploeg bleef het hierbij ondanks het inbrengen van een zesde veldspeler. Beide ploegen mogen nu gaan genieten van een korte vakantie. De DEL wordt pas op 14 november hervat omdat aanstaand weekend de Duitsland Cup zal plaatsvinden.

Vreugde in Hamburg
De opluchting was enorm in het Hamburgse kamp. Uitgerekend tegen angstgegner Nurnberg werd de negatieve spiraal doorbroken. Hamburg had nog nooit in Nurnberg gewonnen maar daar kwam op zondagavond verandering in.

Het scoreverloop in de eerste periode verliep weer in typische Hamburgse stijl. Tot tweemaal toe kwamen de Freezers op voorsprong maar de voorsprong werd ook tweemaal weer weggegeven.

Pas in de tweede periode kon Hamburg echt afstand nemen van Nurnberg. Cory Cross scoorde eerst de 2-3 waarna Nurnberg voor de derde maal gelijk maakte via een benut penalty shot van Scott King. Aan het einde van het tweede bedrijf kon Hamburg eindelijk een veilge marge bemachtigen. Francois Fortier und Marc Beaucage scoorden beide nadat ze net de strafbank hadden verlaten waardoor Hamburg met een 3-5 voorsprong mocht gaan rusten.

Halverwege de derde periode maakte Christoph Brander met zijn 10e powerplaygoal van het seizoen zelfs de 3-6. Adrian Grygiel bracht nog even wat hoop bij het thuispubliek met zijn eerste seizoenstreffer maar uitblinker Alex Barta zorgde voor het slotakkoord. Zijn empty-netter bepaalde de eindstand op 4-7. Coach Mike Schmidt mag dus opgelucht ademhalen, voorlopig hoeft hij nog niet te gaan solliciteren.

Overige wedstrijden
Mannheim
won na een spannende wedstrijd nipt met 3-2 van Berlijn. Ondanks de kleine overwinning was Mannheim veruit de beste ploeg. Berlijn bleef alleen lang in de wedstrijd dankzij goalie Youri Ziffzer die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Het publiek van Mannheim was totaal verrast toen Berlijn acht minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam via Beaufait. Hierdoor leek Berlijn in ieder geval een punt over te houden aan deze wedstrijd maar in de laatste minuut ging het alsnog mis. Nathan Robinson scoorde de winnende treffer op aangeven van René Corbet.

Berlijn-coach Pierre Page was eerlijk na de wedstrijd: ‘Mannheim heeft vandaag zeer sterk gespeeld en heeft verdiend gewonnen. Voor ons ligt er de taak om tijdens de komende weken een oplossing te vinden voor de rest van het seizoen.' De oplossing zou Denis Pederson kunnen zijn. De voormalige Eisbär beproefte dit seizoen zijn geluk in Noord-Amerika maar inmiddels is dat avontuur ten einde. Het gerucht gaat dat de 31-jarige Pederson weer zal terugkeren naar Berlijn.

Köln won knap met 1-3 in Hannover. Voor de tweede maal dit seizoen moest Hannover-coach Hans Zach toezien hoe zijn oude ploeg de winst greep. Hannover kwam wel op voorsprong na zes minuten door een powerplaygoal van verdediger Dan Lambert. De bezoekers kwamen aan het einde van de eerste periode op gelijke hoogte door een goal van Aaron Gavey.

In de tweede periode nam de ploeg van Doug Mason zelfs de voorsprong. Dave McLlwain schoot tijdens een powerplay een rebound achter goalie Jung. Hannover zette alles op alles om in de laatste periode op gelijke hoogte te komen maar zonder succes. Hans Zach: ‘We hebben ongelukkig verloren. In de derde periode hebben we enorm veel druk uitgeoefend op het doel van de tegenstander maar ik moet eerlijk toegeven dat de verdediging van Köln een uitstekende partij speelde.' Stephane Julien scoorde overigens in de laatste minuut nog de 1-3 met een empty-netter.

Duisburg verloor thuis met 3-4 van Ingolstadt. Duisburg won in het verleden vaak van Ingolstadt en was deze keer ook lange tijd op weg naar een nieuwe zege. Pas twee minuten voor tijd kwam Ingolstadt op gelijke hoogte via Jakub Ficenec. Het drama werd compleet voor de thuisploeg toen in overtime Valicevic de game-winning goal scoorde voor de bezoekers.

Ook Straubing verloor gisteren in eigen huis. In de strijd om de twaalfde plek won Augsburg eenvoudig met 1-4 van de promovendus. Het thuisvoordeel was weer niet van kracht in de DEL want ook Iserlohn verloor de thuiswedstrijd tegen Frankfurt Lions. Er viel slechts één treffer te bewonderen in deze wedstrijd. Micheal Hackert scoorde shorthanded de game-winning goal.

Er is in Duitsland ook geloot voor de kwartfinales van de bekercompetitie. De loting werd verricht door voetballer Timo Hildebrand, de keeper van VfB Stuttgart en international voor Duitsland. De twee overgebleven ploegen uit de Tweede Bundesliga mogen allebei thuis gaan spelen. Bremershaven ontvangt Frankfurt en Regensburg mag het opnemen tegen Berlijn. Verder speelt Iserlohn thuis tegen Köln en koploper Mannheim moet op bezoek bij Krefeld. De kwartfinales zullen op 5 december worden gespeeld.