4 oktober 200600:00

Door Remco

DEL Schlappschusse 04/10

De negende speeldag leverde een hoop opvallende wedstrijden op. Zo was er een monsterzege voor Köln, een iets minder grote zege voor Mannheim en niet te vergeten veel penaltyshots . Verder kijken we deze week naar blessureleed in Frankfurt en een nieuwe speler voor Ingolstadt.

De negende speeldag werd afgelopen dinsdag afgewerkt. Kölner Haie won maar liefst met 2-11 in en tegen Duisburg. Tino Boos en Ivan Ciernik scoorde beide tweemaal en Moritz Müller scoorde zijn allereerste treffer in de DEL. De overwinning was echter niet de grootste zege van Köln in de 13-jarige DEL. In januari 1996 won de ploeg thuis met 13-2 van Nürnberg.

Voor Duisburg was de nederlaag wel een mijlpaal. Tot nu toe leed Duisburg haar grootste nederlaag in maart van dit jaar. Augsburg won toen met 0-7 in Duisburg. Duisburg-coach Dieter Hegen was woest na de slappe vertoning van zijn team: ‘Ik schaam me diep voor ons spel tegen Köln en ik wil vooral mijn excuses aanbieden aan al onze fans en aan de toeschouwers die op deze wedstrijd waren afgekomen.’

Ook Mannheim had een makkelijke avond. De topfavoriet voor de titel won thuis eenvoudig met 6-2 van Krefeld. De score had een stuk hoger uit kunnen vallen maar goalie Patrick Koslow viel uitstekend in voor de startende goalie Reto Pavoni. Trainer Jiri Ehrenberger haalde Pavoni naar de kant aan het einde van de eerste periode. Zodoende mocht Koslow voor het eerst aantreden deze competitie en liet direct een uitstekende indruk achter. De jonge Duitser kon echter niet voorkomen dat de geoliede machine uit Mannheim geen spaan heel liet van Krefeld. Jason Jaspers scoorde twee goals voor Mannheim terwijl Alexander Selivanov beide goals van Krefeld voor zijn rekening nam.

Frankfurt won dinsdag thuis met 2-1 van Düsseldorf maar de ziekenboeg loopt aardig vol. Voor de wedstrijd tegen Düsseldorf ontbraken al Pat Lebeau, Martin Reichel en Peter Smrek. Tot overmaat van ramp brak Duits international Michael Hackert zijn middenhandsbeentje waardoor hij twee maanden niet in actie kan komen. Genoeg zorgen dus voor coach Rich Chernomaz die tot zijn grote opluchting verdediger Petr Podhradsky tweemaal zag scoren dinsdagavond.

Drie wedstrijden moesten dinsdagavond worden beslist door middel van penalty shots. Nürnberg, Hamburg en Augsburg wonnen respectievelijk van Hannover, Straubing en Iserlohn nadat in de verlenging geen beslissing kon worden geforceerd.. De drie gevallen betekende in één klap een verdubbeling van het aantal wedstrijden dat eindigde in penalty shots. Tot nu toe is op dit gebied Köln de meest succesvolle ploeg. Al twee keer won de ploeg van Doug Mason dit seizoen na het nemen van penalty shots.

Ingolstadt heeft een nieuwe speler gecontracteerd. Het gaat om de 29-jarige Canadees John Tripp die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor Mannheim. Tripp tekende een éénjarig contract in Ingolstadt. De komst van Tripp was noodzakelijk omdat aanvaller Cameron Mann voorlopig uitgeschakeld is door aanhoudend blessureleed. Tripp is overigens geboren in Canada maar beschikt tevens over een Duits paspoort.