9 november 200600:00

Door Remco

DEL Schlappschusse 09/11

Vandaag nieuws over het nationale Duitse team dat woensdagavond oefende tegen Canada. Verder is er blessureleed in Berlijn en nieuws over het jeugdteam van Krefeld dat aanstaande zaterdag te bewonderen is in Nijmegen.

We beginnen deze editie met slecht nieuws voor alle fans van de Eisbären uit Berlijn. De regerend kampioen zal het de komende maanden moeten doen zonder aanvaller Florian Busch. De 21-jarige Duitser raakte tijdens het duel met Hannover Scorpions geblesseerd aan zijn schouderblad. Zo ernstig zelfs dat Busch hieraan geopereerd moet worden. Busch zal twee tot drie maanden uit de roulatie zijn en moest zich daarom ook noodgedwongen afmelden bij bondscoach Uwe Krupp. Busch was door Krupp geselecteerd voor het Duitse team dat dit weekend de Deutschland-Cup speelt.

De nationale ploeg van Duitsland oefende woensdagavond alvast tegen Canada. De ploeg van Canada bestond uit spelers die hun boterham in Europa verdienen waaronder een aantal spelers uit de DEL zoals Steve Kelly (Frankfurt), Francois Methot (Mannheim) en Brad Smyth (Hamburg).

Duitsland begon uitstekend aan de wedstrijd en nam al snel een 2-0 voorsprong. Beide goals werden gemaakt door debutanten in de Duitse selectie: Aleksander Polaczek (Nürnberg) en John Tripp (Ingolstadt). Polaczek werd op het allerlaatste moment opgeroepen om de geblesseerde Florian Busch te vervangen.

Canada stelde orde op zaken door vier goals op rij te scoren. De goals werden gescoord door de ‘Duitse' Canadezen Kelly, Methot en Smyth. De vierde goal kwam op naam van Martin Kariya die in Finland bij Espoo Blues speelt. Martin is overigens het jongere broertje van superster Paul Kariya.

Naar goed Duits gebruik scoorden onze oosterburen tweemaal in de laatste twee minuten om zodoende een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen. Een derde debutant, Kai Hospelt van Köln scoorde eerst de 3-4 en vlak daarna scoorde Yannick Seidenberg (Ingolstadt) de gelijkmaker.

Koploper Mannheim versterkte zich voor de rest van het seizoen met Rico Fata. De 26-jarige Canadese aanvaller komt over van NHL-team Washington Capitals. Dit seizoen speelde Fata slechts 10 wedstrijden voor Washington en was al verbannen naar het farmteam van Washington. Fata speelde eerder in Europa tijdens de laatste staking in de NHL, destijds kwam Fata uit voor Asagio in Italië. Zijn beste seizoen beleefde Fata in 2003 bij de Pittsburgh Penguins toen hij in 73 wedstrijden 16 maal scoorde.

Promovendus Straubing moet het de rest van het seizoen doen zonder de Zweedse aanvaller Per Eklund. De 36-jarige Zweed ontbrak dinsdag tijdens een fitnesstest zonder iets van zich te laten horen. Zelfs de zaakwaarnemer van Eklund was hiervan niet op de hoogte. Later bleek dat Eklund per direct het vliegtuig heeft genomen terug naar Zweden. Eklund heeft verklaard wegens privé-omstandigheden een einde te willen maken aan zijn carrière. Eklund speelde slechts 20 wedstrijden voor Straubing waarin hij viermaal wist te scoren.

Ten slotte nieuws over de jeugdige talenten van Krefeld. Het team dat uitkomt in de Deutsche Nachwuchs Liga, het hoogste jeugdniveau in Duitsland, zal dit weekeinde hun training afwerken in het Triavium in Nijmegen. Wegens danswedstrijden in het stadion van Krefeld, moet het DNL team noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie. Bij dit team spelen de Nederlandse talenten Levi Houkes en Nardo Nagtzaam. Voor iedereen die deze talenten wel eens aan het werk wil zien: De training van Krefeld's DNL team begint a.s. zaterdag om 12.15 uur en duurt tot 14.00 uur in het Triavium te Nijmegen.