NHL DEL ingolstadt logo

20 november 200600:00

DEL Schlappschusse 20/11

Krefeld Pinguine is de grote winnaar van het afgelopen weekend. Op vrijdag won Krefeld thuis met 3-0 van Hamburg. Zondag won Krefeld in Berlijn na het nemen van penalty shots. Ingolstadt wist ook tweemaal te winnen en nam daarmee de koppositie over van Mannheim.

Krefeld had vrijdag geen enkel probleem met Hamburg. Voor de ploeg uit de Hanzestad was dit al het derde verlies van dit seizoen tegen Krefeld. Al na drie minuten opende Roland Verwey de score met een powerplaygoal. Ondanks het grote overwicht van Krefeld bleef het lang bij deze ene goal. Dat was voornamelijk te danken aan Hamburg-goalie Boris Rousson en aan de matige powerplay van Krefeld. De zege kwam geen moment in gevaar omdat Hamburg nog minder kansen wist te creeëren.

Pas halverwege de derde periode wist Krefeld de 2-0 te scoren. De Canadees Lynn Loyns scoorde de tweede treffer op aangeven van Roland Verwey. In de laatste minuten liep Krefeld nog tegen twee straffen aan. Hamburg-coach Mike Schmidt haalde ook nog zijn goalie van het ijs waardoor er slechts drie Pinguine het op moesten nemen tegen zes Freezers. De sterke Jan Alinc maakte een halve minuut voor tijd een einde aan de spanning door een empty-netter te scoren.

Zondag bleek Berlijn een lastigere tegenstander voor Krefeld. De ploeg uit de hoofdstad was in de eerste periode veruit de sterkste ploeg. Berlijn wist echter maar één treffer te produceren. Kelly Fairschild wist tijdens een powerplay Reto Pavoni te passeren. De Zwitserse goalie wist zijn doel de rest van de periode schoon te houden, zij het met de nodige hulp van Vrouwe Fortuna. Zo schoot Christoph Gawlik de puck knap langs Pavoni maar zijn inzet belandde recht op de paal.

Krefeld kwam iets beter in de wedstrijd en wist na zes minuten in de derde periode de gelijkmaker te produceren. Een blunder in de Berlijnse verdediging van Frank Hörlder werd afgestraft door Lynn Loyns die zijn goede vorm van de laatste weken prima doorzet.

De aanvallende onmacht van Berlijn werd bevestigd in de reeks penalty shots die noodzakelijk waren om een winnaar aan te wijzen. Geen enkele speler van Berlijn wist Pavoni te passeren terwijl Jan Alinc zich als matchwinnaar mocht kronen door het beslissende penalty shot te benutten.

Ingolstadt nieuwe koploper

Ingolstadt wist ook beide wedstrijden te winnen en is nu door het verlies van Mannheim in Düsseldorf de nieuwe koploper in Duitsland. Vrijdag won Ingolstadt opmerkelijk eenvoudig met 3-8 in Iserlohn en de thuiswedstrijd tegen Nürnberg werd met 4-2 gewonnen. Mannheim verloor zondag kansloos met 4-0 in en tegen Düsseldorf. Dat was niet de grootste tegenvaller voor Mannheim. Goalie Robert Müller heeft naar verluidt afgelopen dinsdag een operatie aan het hoofd ondergaan. Sinds twee weken geleden klaagde de goalie van het nationale team al over een knallende hoofdpijn wat resulteerde in een operatie in een kliniek in Heidelberg. Uit respect voor de familie is er overigens nog geen officieel persbericht verschenen uit Mannheim over Müller's situatie.

Köln kent goede generale

Kölner Haie won zondag thuis in een doelpuntrijk duel met 7-4 van Iserlohn. Met de beladen derby tegen Krefeld in het vooruitzicht wou de ploeg van Doug Mason geen schade oplopen. De thuisploeg was ook heer en meester tijdens de eerste anderhalve periode in de eigen Kölnarena. Köln liep eenvoudig uit naar een 4-1 voorsprong maar begon daarna slordig te spelen. Iserlohn moest het doen zonder de belangrijke krachten Martin Knold, Jimmy Roy and Brad Purdie. Ondanks de afwezigheid van deze drie spelers wist Iserlohn toch weer terug te komen tot 5-4. In de derde periode stelde Köln alsnog de zege veilig door goals van Dave McLlwain en een late powerplaygoal van Mats Trygg.

Doug Mason was bepaald niet gelukkig met het optreden van zijn ploeg: ‘We hebben 28 minuten lang zeer goed gespeeld. Daarna werden we arrogant en verloren we onze concentratie. Met veel geluk hebben we aan het einde van de wedstrijd dan alsnog de zege gepakt.'

Zijn opvolger bij Iserlohn Geoff Ward vatte de wedstrijd samen met behulp van een klassiek spreekwoord:' Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. We hebben genoeg kansen gekregen maar teveel fouten gemaakt.'