NHL DEL iserlohn logo

25 oktober 200600:00

Door Remco

DEL Schlappschusse 25/10

In deze editie van DEL Schlappschüsse nieuws over een mogelijke aanwinst voor Berlijn, een korte terugblik op de wedstrijden van dinsdagavond en aandacht voor de verrassing van dit seizoen: Iserlohn Roosters.

We beginnen met twee wedstrijden van de 15e speeldag die op dinsdagavond zijn afgewerkt. Nürnberg verloor thuis verrassend met 2-4 van Krefeld. Al na twee minuten zette Ivo Jan zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Krefeld liep halverwege de tweede periode verder uit dankzij goals van Roland Verwey, Herberts Vasiljevs en een shorthanded goal van Lynn Lyons.

Deze comfortabele voorsprong kwam geen moment meer in gevaar hoewel de thuisploeg nog tweemaal wist te scoren in de derde periode. De goals werden gescoord door Colin Beardsmore en Michel Periard. Dankzij deze knappe zege komt de belangrijke tiende plaats op de ranglijst weer in zicht voor Krefeld.

In het andere duel was er ook weinig spanning te beleven. Düsseldorf had thuis geen kind aan Hamburg en won eenvoudig met 7-2. Voor de ploeg uit het noorden van Duitsland betekende dit al de vierde nederlaag op rij. Eerst werd thuis verloren van Duisburg en daarna volgden drie kansloze nederlagen tegen Krefeld, Köln en gisteren dus tegen Düsseldorf.

del_hamburg_goalie_465x310.jpg
Het zijn zware tijden voor Hamburg-goalie Boris Rousson. Hij moest in het begin van de tweede periode al plaatsmaken voor Steffen Karg.

Na de eerste periode stond Düsseldorf al op een 3-0 voorsprong. Goals van Schneider, Kathan en Vikingstad zorgden voor een vroegtijdige beslissing van dit eenzijdige duel. De zege betekende voor de thuisploeg niet alleen de zesde zege op rij maar ook de tweede zevenklapper op rij. Vorige week won Düsseldorf namelijk al met 1-7 van Augsburg.

Door de recente winning streak is Düsseldorf opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst en is Iserlohn daardoor verdrongen naar de vierde plek. Iserlohn is tot nu toe de verrassing in Duitsland. De kleine ploeg uit het Sauerland weet zich ondanks een relatief klein budget en een laag aantal toeschouwers moeiteloos staande te houden tussen de grote ploegen van de DEL. Tot nu toe werd Iserlohn altijd nog gezien als een kleine vereniging.

De grote kracht van Iserlohn is waarschijnlijk de volwassenheid van de ploeg. In tegenstelling tot vorige jaren weet de ploeg dit jaar wel de meest zenuwslopende en spannende wedstrijden om te zetten in een overwinning. Die mentale hardheid ontbrak in de laatste jaren.

Volgens de kenners zijn twee personen belangrijk voor het team: de nieuwe coach Geoff Ward en aanvaller Michael Wolf. De 25-jarige Wolf is pas bezig aan zijn tweede seizoen op het hoogste niveau maar hij is nu al het symbool aan het worden van het nieuwe Iserlohn. Vorig jaar kwam Wolf in zijn eerste jaar tot twintig goals en zeventien assists en werd hij door het tijdschrift Eishockey News uitgeroepen tot de beste rooke van 2005.

Inmiddels staat Wolf dit seizoen na zestien wedstrijden al op acht goals, acht assists en een plusminus van +8. Hiermee staat Wolf op een gedeelde vijfde plaats in de DEL.

Ten slotte nieuws uit Berlijn want de Eisbaren hebben een nieuwe speler op proef. De 20-jarige verdediger Kyle Wharton zal de komende twee weken proberen een contract af te dwingen bij de regerend kampioen. Wharton speelt momenteel in de AHL voor Syracuse Crunch dat dienst doet als farmteam voor de NHL-ploeg Columbus Blue Jackets. Deze ploeg wil na de goede ervaringen met Tomas Pöpperle nu gaan proberen of de jonge verdediger Wharton zich verder kan ontwikkelen op het hoogste niveau in Duitsland.