26 oktober 200600:00

Door Remco

DEL Schlappschusse 26/10

Het zijn plotseling drukke tijden op de transfermarkt in Duitsland. Berlijn en Nürnberg versterkten zich allebei met een ervaren speler uit Noord-Amerika terwijl Hannover afscheid moest nemen van de Canadees Todd Warriner.

Berlijn heeft eindelijk de gewenste versterking gevonden voor de kwetsbare verdediging. De 26-jarige Jeff Jillson tekende afgelopen nacht een contract bij de landskampioen dat loopt tot aan het einde van dit seizoen. Berlijn-manager Peter-John Lee verwacht dat Jillson binnen enkele dagen arriveert in de hoofdstad.

De 26-jarige Amerikaan kwam het afgelopen seizoen uit voor Buffalo Sabres en diens farmteam Rochester Americans in de AHL. Dit seizoen kwam Jillson ook niet in aanmerking voor een plek bij Buffalo en daarom zocht Jillson een nieuwe uitdaging in Europa. In totaal speelde de fysiek sterke verdediger 140 wedstrijden in de NHL voor San Jose, Boston en Buffalo.

Nürnberg heeft er ook een nieuwe speler bij. Vorige week versterkten de Ice Tigers zich al met Anton Bader die overkwam van Duisburg. Gisteren maakte de club bekend een nieuwe aanvaller te hebben gecontracteerd. Het gaat om de 31-jarige aanvaller Andre Savage die het afgelopen seizoen uitkwam voor de Malmö Redhawks. Voor deze ploeg die uitkomt op het hoogste niveau in Zweden scoorde Savage 13 maal in 39 wedstrijden.

Aan het einde van de jaren negentig begon Savage zijn carrière in de NHL bij de Boston Bruins. Hij zou drie seizoenen lang voor de organisatie van Boston spelen waaronder ook voor het farmteam Providence Bruins. In 2003 verkaste Savage naar Philadelphia maar al gauw werd Savage naar de AHL gestuurd. Na drie seizoenen AHL besloot Savage zijn geluk in Zweden te beproeven.

Nürnberg heeft ook afscheid genomen van een speler. De 33-jarige Russische aanvaller Igor Alexandrov moet de club verlaten, zijn proefcontract wordt niet verlengd. Alexandrov speelde in het verleden al voor verschillende DEL-clubs waaronder Augsburg, Köln en Hannover.

Ten slotte nieuws uit Hannover. Todd Warriner heeft om persoonlijke redenen de club verlaten en keert terug naar Canada. De 32-jarige Warriner was bezig aan zijn tweede seizoen in Hannover. In zijn eerste seizoen kwam Warriner tot 15 goals en 26 assists voor de Scorpions. Overigens speelde Warriner in het verleden meer dan 400 wedstrijden in de NHL, het merendeel daarvan in het shirt van de Toronto Maple Leafs. Ook maakte Warriner deel uit van Team Canada op de Olympische Spelen van Lillehammer in 1994.