27 september 200600:00

Door Remco

DEL Schlappschusse 27/09

We beginnen in Duisburg met blessureleed. De Füchse beschikken al over een kwalitatief mindere selectie en tot overmaat van ramp is bekend gemaakt dat captain Robert Francz (foto) de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Francz scheurde aan het begin van het seizoen de kruisbanden van zijn rechterknie. Francz: ‘Het nieuws is keihard aangekomen. Vooral omdat het seizoen pas net begonnen is en ik de nieuwe captain van de ploeg was geworden. Het team zal dit seizoen alle hulp nodig hebben om tot goede prestaties te komen en het is erg bitter dat ik hier niet aan kan bijdragen.’

Kai Hospelt zal dit weekend niet bij de selectie horen van de Kölner Haie. Hospelt liet zich tegenover een lokale krant negatief uit over trainer Doug Mason. De 21-jarige Hospelt liet onder andere weten dat hij naar zijn mening te weinig aan spelen toekomt. Hospelt raakte deze zomer al in conflict met de clubleiding toen hij geen toestemming kreeg om deel te nemen aan een trainingskamp van de San Jose Sharks. Naar aanleiding van deze ruzie legde zijn vader Wim Hospelt zijn taken neer als voorzitter van de adviesraad. Wim Hospelt was zelf in de jaren ’70 één van de beste spelers in de Domstad. De clubleiding heeft laten weten dat Hospelt zich vanaf maandag weer bij de selectie mag voegen onder voorbehoud van nieuwe ontwikkelingen.

Mannheim nam dinsdagavond de koppositie weer over van Nürnberg. Mannheim won na overtime met 5-4 van Iserlohn Roosters. Eigenlijk was deze confrontatie gepland voor de 51e speeldag, maar wegens omstandigheden is deze wedstrijd vervroegd naar september. Iserlohn vocht zich maar liefst vier keer terug van een achterstand, maar in de verlenging moest Iserlohn definitef passen na een powerplaygoal van René Corbet. Vrijdagavond vindt de topper plaats tussen Mannheim en Nürnberg.

Ten slotte financieel nieuws vanuit Krefeld. Verschillende kranten maakten deze week melding van een liquiditeitstekort van 650.000 euro voor de kampioen van 2003. Krefeld staat al een aantal jaren bekend als één van de armere clubs in de DEL. De hoge bonussen voor het kampioenschap in 2003 en de hoge huurprijs van het nieuwe stadion zouden twee belangrijke oorzaken zijn voor de huidige financiële situatie. Ondertussen is de club op allerlei gebieden aan het besparen. Zo reisde het team afgelopen zondag per bus naar Berlijn in plaats van per vliegtuig. Voor de uitwedstrijden tegen streekgenoten zal er gebruik worden gemaakt van een goedkopere bus dan de normale teambus.