Ed logos 200809

24 december 200800:00

Den Bosch behoudt koppositie

Red Eagles Den Bosch gaat als koploper van de Eerste Divisie aan de winterstop beginnen. De Bosschenaren wonnen met 7-1 van Eindhoven en bleef daardoor naaste concurrenten Dordrecht en Tilburg voor.

Red Eagles Den Bosch - Eindhoven IJsbrekers

Den Bosch kende weinig problemen met provinciegenoot Eindhoven. Na de eerste periode stond Den Bosch nog slechts met 1-0 voor. De stand was bepaald geen afspiegeling van de kansenverhouding want Den Bosch had in de eerste twintig minuten allang de wedstrijd moeten beslissen. Het bleef echter beperkt tot de ene goal van Peter Vissers.

Na de pauze wist Den Bosch wel afstand te nemen. Via twee goals van Michael Geisterfer en een treffer van Harrie Verdonschot tilde de thuisploeg de stand naar een comfortabele 4-0 voorsprong.

Het Bossche doel werd deze wedstrijd verdedigd door de pas 15-jarige Jordi van Gaal. Lang bleef een shutout in zicht voor de jeugdige goalie. Dat feestje werd verstoord door Bart Meertens die zijn inzet ietwat gelukkig via de schouder van de goalie in het net zag verdwijnen. Uiteindelijk won Den Bosch met 7-1 mede dankzij de eerste treffer in de Eerste Divisie van Merlot Hoogveld.

GIJS Bears Groningen - Zoetermeer Panters

Zoetermeer Panters sloot de uitstekende eerste seizoenshelft af met een overwinning op Groningen. De zege kwam nauwelijks in gevaar voor Zoetermeer. Het nam aan het einde van de eerste periode via Roel Bruggeman een 0-1 voorsprong.

Zoetermeer liep in het tweede bedrijf uit naar 0-3 dankzij twee treffers van captain Jeroen Admiraal. Vlak na de tweede treffer van Admiraal deed Groningen wat terug en leek de spanning terug te komen in de wedstrijd. Kenneth Keijzer scoorde de discutabele treffer. Zoetermeer protesteerde hevig bij scheidsrechter Coen Hensing omdat de puck volgens de Panters de lijn niet had gepasseerd. Het hevige protest leverde Admiraal een misconduct op wegens abuse of officials.

Twee minuten voor tijd werd een comeback van Groningen de kiem in gesmoord. Marko van Leeuwen was tijdens een powerplay trefzeker en bracht de eindstand van 1-4 op het bord.

Zoetermeer sluit 2008 af met de vijfde plaats met slechts Ă©Ă©n punt minder dan de nummer vier Den Haag. Tegenstander Groningen staat op de achtste plaats met acht punten.

Op 10 januari speelt Zoetermeer de volgende wedstrijd tegen concurrent Den Haag. Tevens viert de club die avond het eerste lustrum van de Stichting Topijshockey Zoetermeer Panters te vieren.

Dordrecht Lions - Heerenveen Flyers 2

Voor de tweede keer dit seizoen is een wedstrijd van Heerenveen Flyers vroegtijdig gestaakt. Na 37 minuten besloot scheidsrechter Jeffrey den Ridder ermee te stoppen na de zoveelste ruzie op het ijs. Inmiddels had den Ridder al in totaal 275 strafminuten uitgedeeld, 90 voor Dordrecht en 185 voor Heerenveen.

Het is nog niet bekend wat er met het restant van de wedstrijd zal gebeuren. Dordrecht stond op het moment van staken met 4-0 voor. Robin Hageman, Don Galjaard en Jeroen Beulink gaven Lions al binnen zeven minuten een 3-0 voorsprong. In de tweede periode wist Galjaard zijn tweede treffer van de avond te noteren.

De wedstrijd leverde in ieder geval match penalty's op voor Fedde van Gent (Heerenveen) en Jeroen Beulink (Dordrecht). Game misconducts waren er voor Michel Menninga en Dennis Zijlstra van Heerenveen en voor Lions Edgar Dekker en Joop Visser.

Overige wedstrijden

Hijs Blackbull's Den Haag won eenvoudig met 1-7 van Smoke Eaters Geleen. De Hagenezen behielden daarmee de belangrijke vierde plaats op de ranglijst. Manitas Demelinne en Ben Rurup wisten beiden tweemaal te scoren. Scott Bakx redde de spreekwoordelijke eer voor de Limburgers.

Het selectieteam van Tilburg Trappers won de moeilijke uitwedstrijd tegen Amstel Tijgers. De eerste periode werd nog afgesloten met een gelijke stand van 2-2. In de tweede periode viel de beslissing in het voordeel van de Tilburgers. Deniz Mete en Martijn van Herp brachten Tilburg een 2-4 overwinning.