19 mei 200500:00

Door Joep Meijsen

Den Haag haalt Finnegan

Den Haag Wolves heeft de 25-jarige Amerikaanse verdediger Patrick Finnegan gecontracteerd. Het wordt zijn tweede seizoen in Nederland. In het seizoen 2000/2001 was de bebrilde verdediger al actief voor de toenmalige Amsterdam Flames.

De laatst bekende ploeg van Finnegan was HC Gherdeina in de Italiaanse tweede divisie in het seizoen 2002/2003. De verdediger werd op 11 augustus 1980 geboren in Duluth in Minnesota, de ijshockeystaat in de Verenigde Staten. Hij speelde twee seizoenen in de toonaangevende jeugdliga Ontario Hockey League, waar hij speelde voor de Windsor Spitfires. Zijn beste seizoen had hij in 1998/99 toen hij in 63 wedstrijden tot acht goals, 33 assists en 44 strafminuten kwam.

In Amsterdam werd hij een jaar later tussentijds aangetrokken om de Amsterdam Flames te versterken. Dit was het jaar waarin Amsterdam de play-offs zou missen. In 22 wedstrijden kwam hij tot tien goals en dertien assists. Een jaar later kwam hij kortstondig uit voor de Atlantic City Boardwalk Bullies in de East Coast Hockey League, alvorens in Italië op te duiken.

Het is de tweede nieuwe import voor de Hagenezen. Eerder al werd de 25-jarige OekraĂŻnse aanvaller Pavlo Shtefan vastgelegd, een voormalige jeugdinternational van dat land. Wolves staat dit jaar onder leiding van de Canadees Rob Serviss, die eerder de leiding had over de ijshockeyschool in Groningen. Voorzitter Louis Verreijen gaf eerder tegenover IJshockey.com aan dat Tristan Senior, Frederik Edlund, Radovan Salakas en Michael Minarech zeker terugkomen.