37356191404 576f0a2bac k

28 juni 201807:57

Door Joep Meijsen

Den Haag legt Mike Verschuren vast

Hijs Hokij Den Haag heeft de 25-jarige aanvaller Mike Verschuren vastgelegd. Verschuren speelde de afgelopen jaren voor de club in zijn geboortestad Eindhoven.

Afgelopen seizoen had Verschuren in de Beneliga 14 goals en 29 assists in 22 wedstrijden. Daarmee was hij de nummer twee op de topscorerslijst van de club na zijn broer Nick, die recent overstapte van Kemphanen naar Eaters. De jongste Verschuren is op dit moment actief in de competitie in Nieuw-Zeeland. Voor de West Auckland Admirals heeft Verschuren in de eerste zes wedstrijden al zes goals en negen assists op zijn naam gebracht, waarmee hij op dit moment de topscorer van de club is.

Mike Verschuren was in het verleden een vaste keuze in de jeugdselecties van Oranje en maakte enkele jaren geleden deel uit van de selectie van Oranje die in het Spaanse Jaca de gouden medaille won. Het afgelopen seizoen was zijn meest productieve in het shirt van Eindhoven in een loopbaan die de afgelopen jaren een paar keer werd onderbroken door blessureleed. Den Haag haalde recent ook al Vince van de Kraak. Wel verloor de club de diensten van Jeffrey Melissant, die overstapte naar Nijmegen.

Foto: Robert Bos

37356191404 576f0a2bac k