Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Van de Kraak naar Hijs, Overweg naar Tigers

Van de Kraak naar Hijs, Overweg naar Tigers

Den Haag presenteerde zaterdag een nieuwkomer in de selectie. Het gaat om de 21-jarige verdediger Vince van de Kraak, die vorig jaar nog uitkwam voor Den Bosch.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Vince van de Kraak

Van de Kraak is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Utrecht en heeft drie seizoenen in de Beneliga achter de rug. Hij speelde twee jaar voor Eindhoven Kemphanen en was vorig seizoen dus actief voor Den Bosch. In 22 wedstrijden had hij drie goals en vier assists met 84 strafminuten.

Van de Kraak was de afgelopen jaren ook actief voor verschillende vertegenwoordigende jeugdteams van Nederland. Van de defensie van Den Haag van vorig seizoen zijn Bas Britstra en Thomas Roosendaal gestopt. Eerder trok de club ook aanvaller Levi Boer aan.

Stef Overweg

De eveneens oorspronkelijk uit Utrecht afkomstige verdediger Stef Overweg keert na een jaar in Eindhoven terug naar Amsterdam. De 23-jarige defense had vorig jaar in de Beneliga twee goals en zeven assists in achttien wedstrijden met dertig strafminuten. Een jaar eerder haalde hij met Amstedam nog de Final Four om het landskampioenschap.

'Ik heb een heel leuke tijd gehad in Eindhoven en het was een goede leerschool. Na mijn schouderblessure ben ik sterk teruggekomen en ik ben het afgelopen seizoen voor mijn gevoel meer gegroeid dan ooit. Toch kijk ik ernaar uit om terug te keren naar de baan waarop en vooral het team waarin ik me thuis voel, in Amsterdam. Ik ben super goed met alle jongens en ik heb er veel vertrouwen in dat ik belangrijker dan ooit kan zijn voor dit team', zegt Overweg zelf op Facebook.

Eerder trok Amsterdam al verdediger Jerry Kinneging aan als nieuwkomer. Kinneging speelde vorig jaar in Den Bosch.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum