31 oktober 200400:00

Den Haag overtuigt thuis

Victor Boutrsgirgis tekende tegen Nijmegen Emperors voor zijn eerste shut-out in de Eredivisie en de buitenlanders van Den Haag tekenden voor vijf doelpunten om de derde thuiszege van Wolves op rij veilig te stellen.

Zo'n 250 toeschouwers waren naar de Uithof gekomen voor de wedstrijd tussen de lokale Wolven en de Keizers uit Nijmegen. Den Haag begon de wedstrijd sterk en kwam via een schot in de bovenhoek van Tristan Senior na zes minuten op voorsprong.

Nadat de rookwolken van enkele vechtpartijen waren opgetrokken, trok Wolves de wedstrijd in de slotfase van de eerste periode definitief naar zich toe. De Zweedse jongeling Frederik Edlund schoot twee minuten voor het einde van de periode de tweede Haagse treffer binnen, terwijl Mighal Minarech tien seconden voor het rustsignaal van scheidsrechter Bakker de 3-0 binnenschoot.

De tweede periode viel vooral op door een fanatieke vechtpartij tussen Rene Vugts en Kristoff van den Broeck. Nijmegen nam het overwicht in de wedstrijd over, maar sprong weinig zorgvuldig om met de geboden kansen.

Het Haagse publiek werd in de slotfase van de ontmoeting nog getracteerd op twee treffers die de uitslag een forser aanzien gaven. Eerst was het Frederik Edlund die op de powerplay zijn tweede treffer van de ontmoeting binnenschoot, terwijl Francis Collin in dezelfde dubbele powerplay de vijfde en laatste treffer van de avond scoorde.

Voor Den Haag betekent dit dat de ploeg naar zes punten klimt. Een overwinning vanavond in Heerenveen zou betekenen dat de ploeg van de coaches Kristoff van den Broeck en Danny Jurgens zelfs alleen aan de leiding komt in de Challenge Cup.